Başkan Şenlikoğlu Meslektaşlarının 5 Nisan Avukatlar Gününü Kutladı

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında tüm avukatların gününü kutladı.

PAYLAŞ

Aynı zamanda kendisi de avukat olan Başkan Şenlikoğlu, avukatlık mesleğinin önemine işaret ederek, savunma hakkını yerine getiren avukatların bireyleri bilgilendirip, yönlendirerek söz konusu hakların korunmasında büyük pay sahibi olduklarını vurguladı.

Şenlikoğlu şöyle devam etti:

“Hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından savunma sorumluluğuyla yükümlü meslektaşlarımız, vatandaş devlet ilişkilerinin çağdaş düzeyde yürümesi açısından önemli bir kamu görevi ifa etmektedirler. Toplumumuzun güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşamaları için gerekli olan adaletin sağlanmasında çok önemli bir yere sahiptirler. Adaletin tesisi devletlerin olmazsa olmazlarıdır. Bu görevi hakkıyla yerine getiren avukatlarımız ise bir milletin geleceğe daha güçlü adımlarla yürümesinin en büyük teminatı olmaktadırlar. Meslektaşlarımızın yasalarla verilmiş insan haklarını savunma, koruma ve hukuksuzluklara karşı çıkma görevleri bulunmaktadır. Kişi veya kişiler için kullanan hak arama ve savunma mesleğinin onurlu temsilcileri meslektaşlarımız yargının güvencesi hukuk sistemimizin de ayrılmaz bir parçasıdır. Bu yolda yılmadan, yorulmadan çaba göstermektedirler. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlar, çalışma hayatlarında üstün başarılar dilerim.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN