Bakan Kurum, Giresun'da Bir Dizi Ziyaret ve Program Gerçekleştirdi

PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı  Murat Kurum, Giresun’da bir dizi ziyaret ve program gerçekleştirdi.

Hava yoluyla 16 Aralık Cuma günü Giresun’a gelen Bakan Kurum, saat 11.00’de Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Giresun İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Akabinde Bakan Murat Kurum, Vali Enver Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın, Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı ve diğer yetkililerle birlikte Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ün dün ebediyete irtihal eden annesi için Görele'de taziye ziyaretinde bulundular.

Taziye ziyaretinin ardından Bakan Kurum, Giresun programı kapsamında sırasıyla: Galericiler Sitesi ve Doğu Park Projesi (Eski Çöp Alanı), Zeytinlik semtindeki tarihi Giresun evlerinde yapılan restorasyon çalışmaları ile Bulancak Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulundu.  

Bulancak Millet Bahçesi'nde gençlerle buluşan Bakan Kurum, akabinde hava yoluyla ilimizden ayrıldı.

Bakan Kurum, Giresun’da yapmış olduğu konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüdüklerini vurgulayarak “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimize hizmet edeceğiz. Ve bu yoldan asla dönmeyeceğiz.” dedi.

Bakan Kurum, Giresun’da milyarlarca liralık onlarca projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatarak “Bugün sadece Bakanlık olarak şehrimizde sosyal konuttan kentsel dönüşüme, millet bahçelerinden altyapı ve üstyapı yatırımlarına kadar toplam 1,5 milyar liralık 24 projemize devam ediyoruz. Bu güzel şehrimize, Giresun’umuza TOKİ eliyle 3 bin 764 konutu sosyal donatılarıyla beraber tamamlayarak sizlere, Giresunlu kardeşlerimize armağan ettik. Yine TOKİ’mizle 619 konutumuzun yapımına da sosyal donatılarımızla beraber devam ediyoruz. Merkez’de Aksu Mahallemizde inşa ettiğimiz 595 sosyal konutumuzun yapımında ise son aşamaya geldik. İnşallah bu konutlarımızın anahtarlarını 2023 yılında hak sahibi vatandaşlarımıza hep birlikte teslim edeceğiz.” diye konuştu.

Bakan Kurum, Giresun’a yapılan hizmetlere ilişkin sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Tüm Dünya pandemi sürecinde durdu. Sosyal devlet ilkesinin, sosyal devlet anlayışını rafa kaldırdılar. Ve Sayın Cumhurbaşkanımız, liderimiz salgın sürecinin ilk anından itibaren milletimizi açta, açıkta bırakmamak adına, her alanda yanında oldu. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan ‘İlk Evim, İlk İş Yerim’ projemizi başlattık ve başvuruları tarihi bir rekor kırdı. Geçerli 5 milyon 135 bin başvuru yapıldı ve bu başvuruların 2 milyonu aşkın gençlerimiz bize her zaman güvendiler. Her zaman biz onlarla birlikte yol yürüdük ve Allah’ın izniyle yürümeye devam edeceğiz. Giresun’umuza 1.550 konut kazandırıyoruz. İlk Evim Arsa projemiz kapsamında Giresun’da 2 bin konutluk imarlı arsamızı vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Tüm bunların yanı sıra Merkez Kale Mahallesinde (Zeytinlik) proje çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah bu alanı Giresun’un tarihi siluetine, yerel dokusuna, mimari özelliklerine uygun olarak yeniden ihya edeceğiz.”

“Giresun’umuza TOKİ Başkanlığımızca toplam büyüklüğü 52 bin metrekare olan 2 millet bahçesi kazandırıyoruz.”

Bölgedeki ekosistemi güçlendirmek, yeşiline yeşil katmak için millet bahçelerini vatandaşların hizmetine sunduklarını aktaran Bakan Kurum, sözlerine şöyle devam etti: “Giresun’umuzda TOKİ Başkanlığımızca şehrimize toplam büyüklüğü 52 bin metrekare olan 2 millet bahçesi kazandırıyoruz. Söz verdiğimiz gibi Bulancak Millet Bahçemizin yapımını tamamlayarak sizlerin hizmetine sunduk. Eski stat yerine yaptığımız millet bahçemizde ise çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah bu millet bahçemizi de 2023 yılında tamamlayarak Giresunlu vatandaşlarımıza armağan edeceğiz. Yine sahilde eski çöp alanıyla ilgili belediyemizle birlikte bir proje gerçekleştiriyoruz. Buradaki rehabilitasyonu da yapmak suretiyle Giresun’un sahillerinde yürüyüş ve bisiklet yolları ile bir projeyi de inşallah en kısa zamanda Giresun’umuza kazandırmış olacağız. Sokak sağlıklaştırma projelerimiz Belediyemiz, Valimiz, İller Bankası ve Genel Müdürlüğümüz ile birlikte devam ediyor. İnşallah Giresun’un eşsiz tabiatından ilhamla bütün ilçelerimizde, Giresun’un tamamında ve ülkemizin her bir şehrinde millet bahçelerimizi kuracağız! Hem vatandaşlarımıza yeni nefes alanları kazandıracağız, hem de iklim değişikliğiyle mücadele edeceğiz!”

“2 yıl önce Giresun'da yaşanan sel felaketinden en çok zarar gören Dereli, Doğankent ve Tirebolu’da toplam 643 konut inşa ettik.”

Bakan Murat Kurum, tüm dünyada olduğu gibi iklim değişikliğinin etkilerinden Türkiye’nin daha çok etkilenmekte olduğunu ve sellerle, yangınlarla, depremle mücadele noktasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu vizyonlarla hemen afet alanında milletin yanında yer almaya çalıştıklarını belirtti. Bakan Kurum, konuşmasının devamında “2 yıl önce Giresun'da yaşanan sel felaketinden en çok zarar gören Dereli, Doğankent ve Tirebolu’da toplam 643 konut inşa ettik. Selden bir yıl geçmeden geldik ve buradaki konutları vatandaşlarımıza teslim etmeye başladık. Şimdi tabi bize soruyorlar, ‘nedir bu aceleniz’. Biz de diyoruz ki acelemiz milletimize en kısa sürede güvenli alanlara yerleştirmek diyoruz, milletimizin refahı diyoruz, milletimizin huzuru, mutluluğu diyoruz. Hep onlar için çalıştık, Allah’ın izniyle de çalışmaya devam edeceğiz. Söz verdiğimiz gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle tüm konutlarımızı hak sahibi Giresunlu, Doğankentli ve Tirebolu kardeşlerimize teslim ettik. Yine inşa ettiğimiz köy konutlarımız da tamamlanıyor. İnşallah ahırıyla, deposuyla, eviyle birlikte bu konutlarımızı da hızlı bir şekilde yapımlarını tamamlayacağız. Dereli’yi, Doğankent’i yeniden ayağa kaldıracağımızın sözünü vermiştik. Bu sözümüzü de tuttuk. Bugün Yeni Dereli Projemiz kapsamında adliye, hükümet konağı, emniyet müdürlüğü, jandarma komutanlığı ve lojman inşaatlarımız tüm hızıyla devam ediyor. 2023 yılında tüm konut ve sosyal donatılarımızı tamamlayarak sizlerin hizmetine sunacağız.” sözlerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN