Aksu Festivali Ritüelleri İle Yaşatılacak

Giresun'da yöreye özgü geleneklerin yaşatılması amacıyla yüzyıllardır düzenlenen ve bu yıl 46'ncısının organize edilmesi planlanan 'Uluslararası Giresun Aksu Festivali' ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle iptal edildi.

PAYLAŞ

Giresun Belediyesi’nin organizasyonunda her yıl 20-23 Mayıs tarihlerinde düzenlenen ve ana günü olarak ritüelleri 20 Mayıs günü yapılan festival için bu yıl ritüeller yerine getirilerek yaşatılmaya devam edilecek.

Yüzyıllardır bir gelenek halinde devam eden ve şehrin kültürel değerlerinin yansıtıldığı Aksu Festivali son 45 yıldır “Uluslararası Giresun Aksu Festivali” adıyla geniş katılımla gerçekleştiriliyordu. 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acılarını yaşamaya devam ettiklerini belirten Giresun Belediye Başkanı Başkan Şenlikoğlu: “Biz Mayıs yedisi ile büyüdük. Kendi evimizin hemen yanında kutlanması nedeniyle de heyecanını, coşkusunu, geçmişini gayet iyi bilirim. Ancak, ülkemizde yaşanan ve 50 bini aşkın insanımızın hayatını kaybettiği deprem nedeniyle festivalimizin bu yıl ara vermeye karar kıldık. Önümüzdeki yıllarda festivalimizi aynı coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN