Dereli'de Bir Dizi Ziyaret ve İnceleme

 Vali  Enver Ünlü, Dereli ilçesini ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulundu.

PAYLAŞ

Vali Ünlü, 10 Mayıs Çarşamba günü ilk olarak restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Dereli (Hanyanı) Köprüsü'nü, yapımı devam eden kamu binalarını (Hükümet Konağı, Adliye, İlçe Emniyet Müdürlüğü) ve Dereli İlçe Jandarma Komutanlığının yeni hizmet binasını ziyaret etmişti.

Vali Ünlü, Dereli İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaretinin ardından 3 Nisan 2023 tarihinde ilçede faaliyet göstermeye başlayan, toplam 54 kişinin istihdam edildiği Emir (Aspen) Tekstil Atölyesini ziyaret etti.

Firma yetkilileri ve çalışanlarıyla bir süre sohbet ederek, ürünler hakkında bilgi alan Vali Ünlü, “Üreten, geliştiren, değer katan tüm müteşebbislerimizin destekçisiyiz. İlçemizde faaliyet gösteren tekstil atölyesinde değerli emekçilerimizle bir araya geldik. Bu sektör küresel ticaretteki payını her geçen yıl büyüterek ülke ekonomimize önemli katkılar sağlıyor.” sözlerine yer verdi.

Vali Ünlü, atölye ziyaretinin akabinde Dereli Kaymakamı Okan Yenidünya, Dereli Belediye Başkanı Kazım Zeki Şenlikoğlu ve Dereli Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Özer ile birlikte Dereli Mezbaha binasını ziyaret etti.

Vali Ünlü’ye belediye yetkilileri tarafından mezbaha ile ilgili; DOKAP desteğiyle Dereli Belediyesi tarafından 2021 yılında inşaatın tamamlandığı, yaklaşık 400 metrekare kapalı alana sahip, içerisinde modern kesimhane ile birlikte 2 adet soğuk hava deposu, bekleme salonu ve idare odasının bulunduğu, günde 40 adet küçükbaş ve 20 adet büyükbaş hayvan kesim kapasitesinin olduğu aktarıldı.

Vali Ünlü, mezbaha binasıyla ilgili olarak “Ulaşımını kolaylaştıracak köprü çalışmasını tamamladığımız, yöremiz için büyük bir önem arz eden, modern, sağlıklı ve steril koşullarda hayvan kesimi yapılabilecek mezbaha; ilçemizi bir adım daha ileri götürecek.” cümlelerini kullandı.

Vali Ünlü, Dereli ilçesindeki ziyaretlerine ilimiz turizmi için önemli destinasyon merkezleri olan Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl ve Göksu Travertenleri ile devam etti.

İncelemeleri sırasında gördüğü eksikliklerin ve uygulamaların düzeltilerek tamamlanması için ilgililere talimat veren Vali Ünlü, yaptığı paylaşımda, “Her biri doğa harikası... Göz alıcı güzelliği sahip destinasyon merkezlerimiz ve çevrelerinde yürüttüğümüz çalışmaları yakından takip ediyoruz. Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl ve Göksu Travertenleri.” ifadelerine yer verdi.

Vali Ünlü, Dereli ilçesindeki ziyaretlerini, eşi Sema Ünlü Hanımefendi ile birlikte afet bölgesinden ilimize gelen Karagöz ailesiyle sonlandırdı.

Vali Ünlü ve eşi Sema Ünlü Hanımefendi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve 11 ili etkileyerek Ülkemizi yasa boğan depremlerin ardından Malatya ili Yeşilyurt ilçesinden ilimiz Dereli ilçesine yerleşen 5’i çocuk toplam 9 kişilik Karagöz ailesine konuk oldu.

Vali Ünlü ve eşi Sema Ünlü Hanımefendi, Karagöz ailesiyle sohbet ederek, herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu. Çocuklarla ve yaşlılarla yakından ilgilenen Vali Ünlü, acı günlerin tekrar yaşanmamasını temenni ederek “Gönüller yapıyoruz, Gönülden yapıyoruz... Eşim Sema Hanım ile birlikte afet bölgesinden ilimize gelen Karagöz ailesinin konuğu olduk, tebessümleri bol bir sohbeti paylaştık, kaynaştık, kucaklaştık... Bu birlik tüm güçlükleri yeniyor...” paylaşımına yer verdi.

Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN