Aksu Deresi Üzerine Projelendirilen Köprünün Yapımı Devam Ediyor

Giresun Eğitim Araştırma Hastanesi ile Giresunspor Çotanak Spor Kompleksi'ni Dereli yoluna bağlayacak olan, Belediye ile Devlet Su İşleri (DSİ) işbirliği ile inşa edilen köprünün Nisan ayı içerisinde kullanıma sunulması planlanıyor.

PAYLAŞ

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun takibini yaptığı ve Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Aksu deresi üzerine projelendirilen köprünün yapımı devam ediyor.

Giresun Eğitim Araştırma Hastanesi ile Giresunspor Çotanak Spor Kompleksi’ni Dereli yoluna bağlayacak olan, Belediye ile Devlet Su İşleri (DSİ) işbirliği ile inşa edilen köprünün Nisan ayı içerisinde kullanıma sunulması planlanıyor.

70 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde inşa edilen köprü bölgeye ulaşım alternatifi getirecek.

Özellikle Hastane ile Stadyumun hizmete girmesi, eğitim kurumları ve toplu konutların yoğun olduğu Giresun’un doğu bölgesinde yaşanan trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacak olan köprü ulaşımı daha kolay hale getirecek olup, binlerce vatandaşa ulaşım noktasında büyük bir avantaj ve konfor sağlayacak.

Diğer yandan, köprünün hem stadyuma hem de hastaneye olan bağlantı yollarının ise yoğun trafiği kaldırabilecek şekilde planlandığı bildirildi.

BAŞKAN ŞENLİKOĞLU, “ARTAN TRAFİK YOĞUNLUĞUNU AZALTACAK KÖPRÜNÜN YAPIMI HIZLA SÜRÜYOR”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu yaptığı açıklamada, bölgede her geçen gün artan trafik yoğunluğunun rahatlayacağını belirterek: “Köprümüz bölgenin ulaşımına alternatif olacak ve trafik akışına büyük bir rahatlık verecek. Her geçen gün nüfusu ve ekonomik alanları ile büyüyen şehrimize yönelik destekleri için Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığımız ile DSİ Genel Müdürlüğümüze şehrimiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN