100 Yıllık İçme Suyu Projesi'nde Kamulaştırmalar Tamamlandı

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu'nun yakinen takip ettiği projelerinden biri olan ve Giresun Merkez, iki ilçe ve bir beldenin 100 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan 'Giresun İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi' adım adım ilerliyor.

PAYLAŞ

Bu kapsamda; Devlet Su İşleri tarafından yürütülen projenin uygulanacağı taşınmazlar için çıkan acele kamulaştırma kararının ardından, Kavaklar Mahallesi’nde bulunan iki parselin kamulaştırma işlemleri de tamamlandı. Arazideki sondaj işleminin bitmesinin ardından içme suyu arıtma tesisinin yapımına başlanacak. Tesisin kapasitesi ise 100 bin metreküp/gün olarak açıklandı.

Giresun’a 70 kilometre uzaklıkta bulunan İkisu bölgesinden başlayıp Giresun Merkez, Dereli, Duroğlu ve Keşap'ı kapsayan projenin hizmete girmesiyle Giresun Belediyesi’nin elektrik pompalarının devreden çıkarak, terfi işlemine gerek kalmayacağı bilgisi verildi.

Aynı zamanda vatandaşa suyu ulaştırmada karşısına çıkan yüksek elektrik maliyetini en az seviyeye düşürecek bu proje ile elektrik kesintilerine bağlı ortaya çıkan su kesintilerinin de artık yaşanmayacağı ifade edildi.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu yaptığı açıklamada: “Proje kapsamında gerekli kamulaştırma işlemi tamamlandı. Kamulaştırma sonucunda 50.616 metrekarelik bir alan proje için belirlendi. Bu proje, şehrimizin önümüzdeki 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olması açısından oldukça önemli. İkisu'dan suyu getirip, arıtma tesisi kurarak, kaliteli içme suyunu vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Bu proje ile Belediyemizi aylık 5 Milyon TL'lik elektrik masrafından da tasarruf ettirmiş olacağız. Bu bizim için son derece önemli. Bir kez daha şehrimize hayırlı olsun.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN