Karan'dan Fındık Üreticilerine Yazlık Gübreleme Uyarısı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 2023 yılı fındık hasat sezonu öncesi kaliteli ve verimli bir ürün için üreticilere yazlık gübreleme uyarısı yaptı. 

PAYLAŞ

Karan, meteorolojik ön görülere göre 2023 yılı yaz mevsiminin kurak geçeceğine vurgu yaparak, fındıkta gübrelemenin bu sezon bir kat daha önem kazandığını kaydetti. 
Fındıkta Mart ayı yazlık gübreleme döneminin başladığını hatırlatan Karan, üreticilerden toprak tahlillerini yaptırarak, yazlık gübrelerinin ilk bölümünü bu ayın sonuna kadar ikinci bölümünü ise Mayıs ayı sonuna kadar bahçelerine atmalarını istedi. 
Ağustos ayında başlayacak olan hasat dönemine kadar artık fındık bahçelerinde gübre, ilaçlama ve yabani otlarla mücadele dönemine girildiğini hatırlatan Ziraat Odası Başkanı Karan, “fındık ülkemiz, bölgemiz ve özelikle ilimiz için son derece önemli tarımsal bir üründür. Altın değerindeki bu ürünümüze ne kadar sahip çıkar gerekli gübre, ilaç ve bakımların zamanında yaparsak, o kadar verimli ve kaliteli bir ürün elde ederiz. Bilindiği gibi geride bırakmaya hazırladığımız kış mevsiminde ülke genelinde yeterli yağışlar gerçekleşmedi. Bu durum önümüzdeki yaz aylarının kurak geçeceği anlamına gelmektedir. İlimiz ve bölgemiz her kadar yağışlı bir bölge olsa da, fındıkta oluşabilecek kuraklıktan etkilenebilir. Bun nedenle fındık ürünün gelişip, oluşabilmesi için gübreleme şarttır. Fındık üreticilerimizin bahçelerine atacak olacağı bir torba gübre dahi kendi menfaatlerine olacaktır. Gübre atılan bahçe ile atılmayan bahçe arasındaki fark hasat zamanı kendini bariz olarak göstermekte, gübre atılan bahçe ile atılmayan bahçe arasındaki verim farkı ortaya çıkmaktadır. Fındıktan daha fazla verim için bahçelerimizin ihtiyacı olan gübre ve ilaçları zamanında atmalıyız ki, daha fazla kazanç ve verim elde edelim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN