Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Vali  Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından bugüne kadar yürütülen çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi. Giresun Valiliği Toplantı Salonu'nda, 31 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Modaoğlu ile müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.

PAYLAŞ

 

Vali Serdengeçti, toplantının açılışında yapmış olduğu konuşmasında Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün önemine dikkat çekerek, çalışmaların titizlikle değerlendirileceğini vurguladı.

Vali Serdengeçti, konuşmasını Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanlarına ve katılımcılara teşekkür ederek tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerince kurumun faaliyetleri ve yapılan çalışmalar hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumda; Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün yeni hizmet binasının 21 Ağustos 2021 tarihinde hizmete girdiği ve toplam 543 personelle hizmet verdikleri aktarıldı.

GÜNDÜZLÜ VE YATILI HİZMET VEREN KURULUŞLAR

Sunumda kurum olarak “Gündüzlü ve Yatılı” olarak hizmet verdikleri belirtildi. Gündüzlü hizmet veren kuruluşların; Giresun Sosyal Hizmet Merkezi, Tirebolu Sosyal Hizmet Merkezi, Bulancak Sosyal Hizmet Merkezi, Şebinkarahisar Sosyal Hizmet Merkezi, Görele Sosyal Hizmet Merkezi, Espiye Sosyal Hizmet Merkezi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM: 24 saat esasına göre hizmet vermektedir) ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları olduğu,

Yatılı hizmet veren kuruluşların ise; Çocuk Evi Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü, Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Çocuk Koruma, İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimi, Giresun Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü, Giresun Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü, Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi ile Kadın Konukevi Müdürlüğü olarak hizmet verdiği ifade edildi.

TOPLAM 451 BİN 258 KİŞİYE HİZMET VERİLMEKTEDİR

Sunumda verilen bilgiler arasında Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak;                                                                                                                   

Giresun Sosyal Hizmet Merkezi: Giresun Merkez, Keşap ve Dereli ilçelerinde toplam 183.653 kişiye,
Şebinkarahisar Sosyal Hizmet Merkezi: Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinde toplam 34.668 kişiye,
Görele Sosyal Hizmet Merkezi: Görele, Eynesil ve Çanakçı ilçelerinde toplam 49.425 kişiye,
Espiye Sosyal Hizmet Merkezi: Espiye ve Yağlıdere ilçelerinde toplam 52.779 kişiye,
Bulancak Sosyal Hizmet Merkezi: Bulancak ve Piraziz ilçelerinde toplam 83.636 kişiye,
Tirebolu Sosyal Hizmet Merkezi: Tirebolu, Doğankent ve Güce ilçelerinde toplam 47.097 kişi olmak üzere toplamda 451 bin 258 kişiye hizmet vermekte olduğu bilgisi aktarıldı. 
ASDEP ULUSAL HANE ZİYARETLERİ KAPSAMINDA TOPLAM 3 BİN 44 HANE ZİYARET EDİLDİ

Verilen bilgiler arasında ASDEP Ulusal Hane Ziyaretleri de yer aldı.

2024 yılı ilk 5 ayda ASDEP Ulusal Hane Ziyaretleri kapsamında ulaşılan hane sayısının 3 bin 44 hane olduğu aktarıldı.

6 BİN 337 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

2024 yılı ilk 5 ayda “Aile” eğitimi programı kapsamında 3 bin 166 kişinin bu eğitimden faydalandığı,

“Türkiye Bağımlılıkla Mücadele” kapsamında bin 121 kişinin bu eğitimden faydalandığı,

“Evlilik Öncesi Eğitim” programı kapsamında 2 bin 50 kişinin bu eğitimden faydalandığı belirtildi.

TOPLAM 449 PERSONELLE 665 ENGELLİ BİREYE HİZMET VERİLMEKTEDİR

“Engelli Bakım Kuruluşları” hakkında da Giresun Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Keşap Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Özel Dereli Engelli Bakım Merkezi, Özel Giresun İlgi Engelli Bakım Merkezi, Özel Giresun Engelli Bakım Merkezi, Özel Şebinkarahisar Engelli Bakım Merkezi, Özel Çanakçı Ahmet Saliha Yılmaz Engelli Bakım Merkezi ile Özel Keşap Engelli Bakım Merkezi olmak üzere toplam 8 merkezde 13 yaş ve 18 yaş üstü zihinsel, bedensel ve ruhsal 665 engelli bireye 449 personelle hizmet verildiği bilgisi ifade edildi.

Toplam 6 Özel Bakım Merkezinde hizmet alan 547 engelli birey için 74 milyon 379 bin 346 TL ödendiği de aktarıldı.  

EVDE BAKIM HİZMETLERİNDEN TOPLAM 3 BİN 379 KİŞİ YARARLANDIRILDI

2024 yılında “Evde Bakım Hizmeti” kapsamında toplam 3 bin 379 kişiye 102 milyon 141 bin 338 TL ödeme yapıldığı belirtildi.

GİRESUN HUZUREVİ YAŞLI BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİNDE TOPLAM 76 KİŞİYE HİZMET VERİLMEKTEDİR

Giresun Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 60 yaş üzeri kadın ve erkek yaşlı vatandaşımıza 69 personelle hizmet verildiği ve doluluk oranının 75 kişiyle %99’a ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

ÇOCUK HİZMETLERİNDEN TOPLAM 137 ÇOCUK FAYDALANDI

Giresun Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Giresun Çocuk Kabul, İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimi ile Giresun Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü olarak 0-18 yaş kız ve erkek olmak üzere toplam 128 çocuk ile 18 yaş üstü 9 kişiye 146 personelle hizmet verildiği aktarıldı.

KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVLERİNDE 695 ÇOCUK BAKILMAKTA

Özel Kreş ve Gündüz Bakım Evi ile Çocuk Kulübünde toplam 695 çocuğa bakıldığı, bunlardan 16’sının ücretsiz yararlandırıldığı ifade edildi.

SOSYAL EKONOMİK DESTEK KAPSAMINDA 22 MİLYON 890 BİN 840 TL ÖDENDİ

Sosyal ekonomik destek alan 896 kişi olduğu, bugüne dek toplam 22 milyon 890 bin 840 TL ödendiği bilgisi verildi.

TOPLAM 80 KORUYUCU AİLE

 “Koruyucu Aile Hizmeti” hakkında verilen bilgiler arasında toplam 80 koruyucu ailenin yanında 90 çocuğun bakıldığı ve bugüne dek 5 milyon 7 bin 439 TL ödeme yapıldığı ifade edildi.

EVLAT EDİNME KAPSAMINDA 49 AİLE SIRA BEKLİYOR

Evlat Edindirme Hizmetleri ile ilgili verilen bilgiler arasında 2024 yılında evlat edindirme hizmeti kapsamında 9 ailenin başvurusu olduğu, ayrıca 49 ailenin de hizmetten yararlanmak için sıra beklediği bilgisi paylaşıldı.

635 KİŞİYE DOĞUM YARDIMI YAPILDI

2024 yılında toplam 635 kişiye 276 bin 785 TL ödeme yapıldı.

2024 YILI İLK 5 AYINDA TOPLAM BİN 125 ŞEHİT YAKINI VE GAZİ ZİYARET EDİLDİ

İlimizde toplam 154 Şehidimiz ve 277 Gazimizin olduğu, 2024 yılı ilk beş ayında bin 125 kez ziyaret gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

YENİ MERKEZLERİN AÇILMASI PLANLANMAKTA

Yatırımlar ve projelerle ilgili olarak da Güce ilçesi Orta Mahallesi’nde bulunan; SYDV tarafından 100 kişilik öğrenci yurdu olarak tasarlanan 988 m² binanın 60 yaş ve üzeri kadın ve erkek yaşlılara hizmet verilmek amacıyla Güce Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi olarak açılmasının planlandığı,

Şebinkarahisar Sosyal Hizmet Binası Projesi ile Şebinkarahisar ilçe merkezine yakın konumda arsa içerisine prefabrik Sosyal Hizmet Merkezi kurulması planlandığı,

Ayrıca Bulancak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binasının taşınması konusunda bilgi verildi.

Son olarak sunumda; 2024 yılında Aile Danışmanlığı Hizmetinden 90 kişi, Kadın Konukevi hizmeti alan 75 kişi olduğu bilgisi verildi. Ayrıca tasarruf tedbirleri kapsamında yapılan çalışmalardan bahsedildi.

Yapılan sunum ve alınan kararların ardından katılımcıların soruları, katkıları, görüş ve önerileri dinlenerek toplantı sona erdi.

Vali Serdengeçti, toplantı sonrası sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda “Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün uhdesindeki görevleri kapsayan Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantımızı Valiliğimizde gerçekleştirdik.

Şehit aileleri ve gazilerle ilgili konular, ASDEP faaliyetleri, sunulan danışmanlık hizmetleri, mevcut projeler, sosyal ve ekonomik destekler ile yaşlı, engelli, kadın ve çocuklar hakkında yürütülen çalışmaları detaylıca ele aldık.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN