DOKA'nın Destekleyeceği 6 Projenin İmzaları Atıldı

  Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenerek Giresun'da hayata geçirilecek olan 6 adet projenin imza törenine katıldı.

PAYLAŞ

Giresun Valiliği Toplantı Salonu’nda 30 Mayıs Perşembe günü saat 11.00’de gerçekleştirilen törene; Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Vali Yardımcısı Dr. Davut Sinanoğlu, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, Giresun Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Muhammet Angın, Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, DOKA Giresun Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Murat Aladağ, AB ve Dış İlişkiler Proje Koordinatörü Cem Mutlu Türkseven, Çamoluk Ziraat Odası Başkanı Ali Tatar, 125. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cuma Kesme, Şebinkarahisar Belediyesi Proje Koordinatörü Cemil Ayhan, Sınırlı Sorumlu Kadınlar Dokuyor Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi temsilcisi Hatice Cağcağ ile proje sahipleri katıldı.

Programda, Valilik başta olmak üzere farklı kurum ve kuruluşlara ait toplam 6 projenin imza töreni  Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’nin açılış konuşmasıyla başladı.

Vali Serdengeçti, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında “Değerli misafirler, iş birliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz bu önemli imza törenine hoş geldiniz.

Bugün, Giresun’umuzun kalkınması için büyük önem taşıyan toplam 6 adet projenin kamu kurum ve kuruluş ortaklıklarıyla imzalanması vesilesiyle bir aradayız. Bu vesileyle, memleketimize hayırlı olmasını diliyor, projelerin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesini temenni ediyorum.

Tarım sektöründen Milli Eğitim'e, turizmden diğer alanlara kadar geniş bir yelpazede yer alan bu projeler, bölgenin gelişimine ve insanımızın refahına önemli katkılar sağlayacaktır.

Sayın DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar’a bugüne kadar gösterdiği desteklerden dolayı teşekkür ederken, yeni kaynaklarla ülkemizin ve ilimizin kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğimize olan inancımı bir kez daha vurgulamak isterim.

Bu vesileyle, projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, imza töreninin başarılı geçmesini diliyorum. Teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Ardından, DOKA yetkilileri tarafından Giresun ilinde desteklenen 6 adet projenin içerik ve faaliyetlerinin yer aldığı sunum gerçekleştirildi.

Protokol konuşmaları ve yapılan sunumların ardından imza törenine geçildi.

6 projenin ilgili kurumlar arasındaki protokol imzaları; Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’nin eşliğinde DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Muhammet Angın, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Çamoluk Ziraat Odası Başkanı Ali Tatar, 125. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cuma Kesme, Şebinkarahisar Belediyesi Proje Koordinatörü Cemil Ayhan ile Sınırlı Sorumlu Kadınlar Dokuyor Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi temsilcisi Hatice Cağcağ tarafından atıldı.

İmza töreni, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

PROTOKOL İMZALARI ATILAN PROJELERDE NELER VAR?

-SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM TEKNİK DESTEK PROGRAMI

1. Konsept 28 Sarp-Kaya

Yararlanıcı: Çamoluk Ziraat Odası

Proje Detayları: Çamoluk ilçesindeki Sarpkaya köyünde bulunan baraj gölü ve çevresinin turizme kazandırılması hedefleniyor. Bu kapsamda, arazi ziyaretleri yapılarak mimari avam konsept projeler oluşturulacak. Ayrıca, mimari projeye altlık oluşturan çalışmalara son şekli verilecek, en az 3 adet render hazırlanacak ve yaklaşık yatırım bedeli çalışması tamamlanacaktır.

2. Şebinkarahisar İlçesinde Yer Alan Kültür ve Turizm Varlıklarının Tanıtım Materyallerinin Oluşturulması

Yararlanıcı: Şebinkarahisar Belediyesi

Proje Detayları: Şebinkarahisar ilçesinde bulunan 20 adet kültür ve turizm varlığının tanıtımı amacıyla 20 adet kısa film ve 1 adet uzun film oluşturulacaktır. Filmler, 4K kalitesinde ve dijital mecralarda yayınlanmaya uygun şekilde hazırlanacaktır.

-KATMA DEĞERLİ ÜRETİM TEKNİK DESTEK PROGRAMI

3. Yapay Zeka Araçları ve Uygulamaları Eğitici Eğitimi

Yararlanıcı: Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü

Proje Detayları: 125. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 25 kişiye günlük 6 saatten 5 gün boyunca toplam 30 saat olacak şekilde; Yapay Zeka Okuryazarlığı, Blok Tabanlı Yapay Zeka Uygulamaları, Gerçek Hayat Problemlerine STEM Tabanlı Yapay Zeka Çözümleri ile Yapay Öğrenme Algoritmaları ve Uygulamaları konularında eğitimler verilecektir.

4. Giresun İli Yöresel Ürünlerine Marka Değer Kazandırma Projesi

Yararlanıcı: Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Proje Detayları: Proje kapsamında Giresun ili ile özdeşleşmiş Tirebolu Çayı, Giresun Simidi, Giresun Taflanı ve Giresun Karalahana Sarması ürünleri için coğrafi işaret alımına yönelik saha ve analiz çalışmaları yapılacaktır. Bu çalışmalar neticesinde, 4 ürünün coğrafi işaret tescil başvurusu yapılacak, 10 işletmeye coğrafi işaret kullanım izni verilecek, coğrafi işaretli ürün işleyen 4 yeni işletme açılacak ve Coğrafi İşaretli Ürünler Fuarı düzenlenecektir.

5. Fındık Tarımında Yapay Zeka ve Teknoloji Kullanımının Yol Haritasının Belirlenmesi

Yararlanıcı: Giresun Valiliği

Proje Detayları: Fındık tarımında yapay zeka kullanımının yol haritasının belirlenmesi ve ortaokul ile lise düzeyinde eğitim programı oluşturulması için danışmanlık hizmeti alınacaktır. Ortaya çıkan eğitim programına göre, 40 kişiye günlük 5 saatten 4 gün boyunca toplam 20 saat olacak şekilde eğitici eğitimleri verilecektir.

Detaylar: http://www.giresun.gov.tr/findik-tariminda-gelecegin-teknolojileri-yapay-zeka-ile-donusum-basliyor

6. Kadınlar Dokuyor Projesi Teknik Destek Başvurusu

Yararlanıcı: Sınırlı Sorumlu Kadınlar Dokuyor Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi

Proje Detayları: 2020 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında DOKA desteğiyle Şebinkarahisar ilçesinde coğrafi işaretli Tamzara Dokumasının işlenmesi amacıyla 30 tezgâhtan oluşan dokuma atölyesi ve Kadınlar Dokuyor Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kurulmuş, 40 kadına istihdam sağlanmıştır. Teknik Destek Projesi kapsamında markalaşma stratejisi ve ulusal satış kanalları oluşturulacak, en az 2 ulusal marka ile satış anlaşması imzalanacak ve pazarlama için gerekli tasarım ve teknik düzenlemeler yapılacaktır. Ayrıca, e-ticaret, mağaza, fuar ve organizasyonlar gibi uygun satış kanalları belirlenecektir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN