2022 Yılı İçerisinde 364 bin 870 TL Maddi Destek

Giresun Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek 2022 boyunca şehirde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek sağladı.

PAYLAŞ

Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra ihtiyaç sahibi vatandaşların zor zamanlarında yanında olmaya devam eden Belediye bu yardımları yıl boyu sürdürüyor.

Yapılan yardımlar uygulanan sosyal yardım yönetmelik formları ile gerçekleşiyor. Yıl boyunca uygulanan form ile birlikte ihtiyaç sahipleri belirlenerek, Belediye tarafından yapılan yardımlardan yararlanması sağlanıyor.

Bu kapsamda Giresun Belediyesi tarafından 2022 yılı içerisinde; 364 bin 870 TL maddi destek, 10 bin 466 aileye yaklaşık 400 bin adet ekmek yardımı, Bin 400 kişiye gıda yardımı, 250 kişiye otobüs bileti desteği, 350 kişiye kırtasiye desteği, 85 kişiye çocuk bezi ve mama yardımı, 71 kişiye hasta bezi yardımı ve 7 bin kişiye de Ramazan kumanyası yardımı yapıldı.

Bu yardımların yanı sıra Belediye “Sosyal Market” hizmeti ihtiyaç sahiplerine kıyafet ve eşya yardımlarını sürdürdü. Bin 189 ihtiyaç sahibi aileye 13 bin 99 adet ürün yardımı yapıldı.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise daima vatandaşların yanında olduklarını belirterek: “İhtiyaç sahibi tüm bireylerimizin yanındayız. Ekiplerimiz bir taraftan ihtiyaç sahibi kişi ve haneleri tespit edip; ihtiyaçlarını giderirken, ihtiyaç sahiplerinin de Belediyemize başvuru yapmaları durumunda ihtiyaçlarını gideriyoruz. Geride bıraktığımız 2022’de tüm desteklerimizle bunu sağlamaya büyük özen gösterdik. 2023 yılında da aynı şekilde vatandaşlarımıza her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN