Zika Virüsü'ne Karşı Önleyici Tedbirler Alınacak

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında toplanan Giresun İli Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Zika Virüsü’ne karşı erken tedbir amacıyla alınması gereken önlemler konusunu görüşerek Karara bağladı.
 
İlimizde, içinde bulunduğumuz dönemde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle hastalık yayıcı canlıların üremesini kolaylaştığı ve dolayısıyla bulaşıcı hastalıkların görülmesi ihtimalinin arttığı gerekçesiyle Giresun Belediye Başkanlığı’nın talebi üzerine Valilik Toplantı Salonu’nda 28 Şubat Çarşamba günü "Zika Virüsünden Korunma Amacıyla Alınması Gereken Koruyucu Önlemler"  gündemiyle toplanan Giresun İli Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, aldığı 28/02/2018 tarih ve 050.01.03-02 sayılı Karar ile söz konusu virüse karşı erken tedbir amacıyla alınması gereken önlemleri belirledi.
 
Alanın Karar’da; “Sağlık Tehditleri Erken Uyarı Dairesi Başkanlığının Zika Virüsü Raporuna göre; batıda Kocaeli, doğuda Giresun’a yayılan vektörün, 7 yılda Orta Anadolu’ya ulaşabileceği belirtilmiştir. Raporda, Türkiye’de geçtiğimiz ekim ayında 4 importe ( dışardan gelen ) “zika virüs pozitif vakası” tespit edildiği belirtilirken, bu virüsün yayılmasında etkili olan “ Aedes “ cinsi sivrisineklerin Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Artvin’den başlamak üzere Giresun İl Sınırlarında ve Batum’dan Kırım Yarımadası’na doğru yayılmakta olduğu saptanmıştır” denilerek, erken tedbir amacıyla alınması gereken önlemler sıralandı.
 
Söz konusu toplantıda alınan Karar gereğince;
 
1. Taşıyıcı sivrisineklerle mücadele için öncelikle üreme alanlarının azaltılması gerekmektedir. Bu nedenle ilgili yerel yönetimlerce ve vatandaşlarımızca su birikintilerin ortadan kaldırılması, vatandaşlarımızın evlerinin önünde su dolu kap veya su dolabilecek araba lastiği vb. şeyler bırakmaması ve hastalık hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesine,
 
2. Olası üreme yerleri olan çöp konteynerlerinin sağlıklı hale getirilmesi, ilgili belediyelerce çöp konteynerleri ile çöp depolama alanlarının belirli periyotlarla bivosidal ilaçlarla ilaçlanmasına,
 
3. Yine meskûn mahallerde yer alan çöp ve su birikintisi bulunan sahipsiz arsa ve arazilerin belediyelerce temizlenerek, ilaçlanmasına karar verildi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN