Vali Ünlü'den Sınav Öncesi Moral Ziyareti

PAYLAŞ

Vali Enver Ünlü, “Deneyap Türkiye” projesi kapsamında Deneyap Teknoloji Atölyeleri için yapılan uygulama sınavına girecek öğrencilere sınav öncesi moral ziyaretinde bulundu.

Vali Ünlü, 12 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’de 19 Eylül Spor Salonu’nda 3.Faz öğrenci seçmeleri için uygulama sınavına girecek öğrencilerle bir araya gelerek, sınav süreci ve sınava girecek öğrencilerle ilgili bilgi aldı.

Ülke genelinde; 10 Bin 211 Ortaokul ve 5 Bin 742 Lise olmak üzere toplam 15 Bin 953 gencimiz 27 ilde 34 sınav merkezinde Cumartesi ve Pazar günü 2 şer seans olmak üzere toplam 4 seansta uygulama sınavına girdi.

Giresun’dan 174’ü Ortaokul, 109’u Lise olmak üzere 283 öğrenci kendilerine verilen uygulama kiti ile rüzgar enerjisinden elektrik enerjisi üretmeye çalıştı. Öğrenciler E-sınav ve Uygulama sınavlarında alınan puanlar sonunda deneyap atölyesi eğitimini almaya hak kazanacak. Giresun’dan eğitim almaya hak kazanacak öğrenci sayısı Ortaokul düzeyinde 60 ve Lise düzeyinde 40 olmak üzere toplam 100 öğrenci eğitim alacak.

VALİ ÜNLÜ “BİZ, SİZLERE ÇOK GÜVENİYORUZ”

Sınav öncesinde öğrencilerle bir süre sohbet edip, heyecanlarına ortak olan Vali Ünlü “Rüzgar enerjisiyle elektrik üretimi teması kapsamında yapılan Deneyap uygulama sınavında sevgili öğrencilerimizle birlikteydik” diyerek, heyecanları gözlerinden ve sözlerinden belli olan öğrencilere; “Biraz heyecan iyidir. Heyecan sizi başarılı kılar. Yeniliklere açık olmanız, heyecanlı olmanız, azimli olmazın, gayretli olmanız lazım. Biz, sizlere çok güveniyoruz. Geleceğimizin mimarları sizlersiniz. Geleceğin teknoloji yıldızlarına gönülden başarılar diliyorum” dedi.

“SİZLERİ TEKNOFEST KARADENİZ’DE DE GÖRECEĞİZ”

Sınava katılan öğrencilere moral ve motivasyon verecek konuşmalar yapan Vali Ünlü, gençlere yönelik güzel bir yatırım olarak yapılan gençlik merkezlerinde açılan Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin gençlerin ufkunu açmak için; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması sonucu kurulduğunu belirterek “Sizler buralarda bilimsel deneyler yapacaksınız. TEKNOFEST’e katılacaksınız. TEKNOFEST bu yıl Samsun merkezli Karadeniz’de yapılıyor. İnşallah sizleri TEKNOFEST Karadeniz’de de göreceğiz. Sizleri burada yeni ve teknolojik eserlerinizle görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

81 İLDE 100 DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYESİ

Ülkemizin teknoloji alanında gelişimini ivmelendirmek amacıyla, Cumhurbaşkanlığımızın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir işbirliği tesis edilmiştir.

Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye projesi hayata geçirilmiştir. Projenin ilk etabında 12 ilde ikinci etabında ise 18 ilde eğitimlere başlanmış olup olup üçüncü etabında Ankara, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hatay, İstanbul, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Mersin, Ordu, Sivas, Şırnak, Tekirdağ ve Van olmak üzere 27 ayrı ilde 36 Deneyap Teknoloji Atölyesi açılmıştır.

3 YIL BOYUNCA ÜCRETSİZ OLARAK EĞİTİM VERİLECEK

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde öğrencilere 3 yıl boyunca ücretsiz olarak Tasarım ve Üretim, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Yapay Zeka, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, İleri Robotik, Robotik ve Kodlama, Mobil Uygulama gibi 11 farklı başlıkta eğitim verilmesi planlanmaktadır. Ayrıca, öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerinin geliştirilmesi de hedeflenmektedir. Programa katılan öğrenciler 3 yıllık bir süreçte hem temel teknoloji yetkinlikleri kazanma, hem de özel ilgi alanlarında derinleşme imkânı elde edecektir.

Atölye programları ortaokul düzeyinde hâlihazırda 4. ve 5. sınıfta eğitim gören öğrencilere, lise düzeyinde ise 8. ve 9. sınıflar ile lise hazırlık sınıflarında eğitim gören öğrencilere hitap etmektedir.

Giresun’da açılacak olan Deneyap Teknoloji Atölyelerine öğrenci kabulü, iki aşamalı seçme süreci sonunda yapıldı. Sürecin ilk aşaması olan e-sınava 1.249 başvuru alındı.  E-sınav, 11 Ekim – 31 Ekim 2021 tarihleri arasında seanslar şeklinde gerçekleştirildi.

GİRESUN’DAN 100 ÖĞRENCİ SEÇİLECEK

İkinci aşama olan uygulama sınavına katılma hakkı kazanan 285 aday için 12-13 Şubat tarihlerinde sınav yapıldı. Sürecin sonucunda adayların e- sınav sonuçlarının %70’i ve uygulama sınavı sonuçlarının %30’u alınarak Giresun’da 100 öğrenci seçilmiş olacaktır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN