Vali Ünlü'den 23 Nisan Mesajı

Vali Enver Ünlü, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin 102'nci açılış yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

PAYLAŞ

Vali Enver Ünlü, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin 102’nci açılış yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Ünlü mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Değerli Giresunlular;

Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak Millete devredildiği Milli Mücadele'nin karargâhı olan ve 15 Temmuz’da bir kez daha gazi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi; devletimizin, demokrasimizin ve istikbalimizin en büyük güvencesidir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk o gün ‘‘Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir!” demek suretiyle millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemi ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak bu bayramı onlara armağan etmiştir.

Bugün çocuklarımız için olduğu kadar, bizim için de bir onur, bir gurur, bir coşku günü. Evlatlarımızın; cağın gerektirdiği donanımla milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, vizyon sahibi nesiller olarak yetişmesi en büyük vazifemizdir. Bu mesuliyet aynı zamanda vatanımızı kanları ve canları pahasına bizlere miras bırakan kahraman ecdadımıza olan borcumuzu da ifade etmektedir.

Bu mutlu gün vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hür irademizi ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz Aziz Şehitlerimizi rahmetle ve Gazilerimizi şükranla yâd ediyorum.

Tüm çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN