Üniversite Öğrencileri Tarihe Yolculuk Yaptı

Giresun İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce Yavuz Sultan Selim'in Trabzon Valiliği sırasında hocalığını yaptığı belirtilen Hacı Abdullah Halife'nin türbesi ile yaşadığı Yağlıdere'nin Tuğlacık ve Tekke köylerine gezi programı düzenlendi.

PAYLAŞ

Manevi Danışman Şükriye Yağlı’nın organizesinde gerçekleştirilen gezi programına katılan 16 üniversite öğrencisi Hacı Abdullah Halife'ye vakfedilen külliyenin ayakta kalan bazı binaları ile aralarında Kanuni Sultan Süleyman'a ait bir fermanın da bulunduğu tarihi eserleri inceleme fırsatı buldu.

Ahilik teşkilatına ve Karadeniz Bölgesi’nin İslamlaşmasına katkı sağlayan Hacı Abdullah Halife’nin türbesi, camisi, dergahı ve değirmenini ziyaret eden öğrenciler İmam Hatip Murat Çakır’dan bilgi aldılar.

Gezi kapsamında köy sakinlerinin katılımıyla sohbet programı gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, salavat ve ilahilerin seslendirilmesi, sohbet ve dua ile tamamlandı. Öğrenciler köy sakinlerinin ikram ettiği yöresel lezzetleri tanıma fırsatı buldu.

Ardından Yağlıdere İlçe Müftüsü Abdullah Bal’ın ev sahipliğinde, Hacı Abdullah Halife Kur’an Kursu’nu ziyaret eden öğrenciler buradaki hafızlık öğrencilerine kendi elleriyle hazırladıkları hediyeleri takdim etti.   

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN