Tığlı, Soğukpınar-Ericek Yolunu Gündeme Taşıdı

TBMM Genel Kurulunda söz alan Tığlı, Soğukpınar-Ericek yolunu gündeme taşıdı

PAYLAŞ

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Giresun CHP Milletvekili Necati Tığlı, Giresun’un Ulaşım Sorunları Gündeme Getirmeye Devam Ediyor.

 

TBMM Genel Kurulunda söz alan Tığlı, Soğukpınar-Ericek yolunu gündeme taşıdı. 22 Ağustos 2020’de yaşanan sel afetinden sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın yolları kısa sürede trafiğe açtık sözlerini hatırlatarak, Soğukpınar-Ericek arasındaki yolun daha kısa sürede sağlıklı bir ulaşıma kavuşturulabilmesi için Karayolları ağına alındığına vurgu yaparak kaplumbağa adımlarıyla yol kat edildiğini söyledi.

 

Milletvekili Necati Tığlı’nın konuşması şöyle: “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının sitesinde bir yılı aşkın süre önce, 22 Ağustos 2020'de, Giresun'da yaşanan afetin yaralarının sarıldığı ifade edilmişti. Gelip yerinde inceleme yapılacak olsa bu bilgilerin yanlışlığı veya eksikliği ortaya çıkacaktır. Bunlardan biri de Gelevera Vadisi'nde, Espiye-Soğukpınar ile Avluca-Ericek arasında yer alan yaklaşık 20 kilometrelik yoldur. Üstelik bu yol yerel idarenin olanaklarıyla kullanılabilecek bir hâle getirilmeyeceği için Karayolları Genel Müdürlüğü yollarına dâhil edilmiştir. Ulaştırma Bakanlığı "Afette büyük zarar gören bu yolu da kısa sürede vatandaşlarımızın kullanımına açtık." demişti. Fakat hatırlatmakta fayda var; yıkılan yol geçici olarak ulaşıma açılmıştı ve hâlen bu hâlde kullanılıyor. Şiddetli ani yağmurlarda ve HES kapaklarının açılmasıyla zarar gören, heyelanlarla kapanan bu güzergâhta çalışmaların hızlandırılması gerekmektedir. Gördüğümüz kadarıyla bu konuda kaplumbağa adımlarıyla yol kat edilmektedir.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN