TAMP Kapsamında Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Vali Enver Ünlü başkanlığında Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Vali yardımcıları ve ilgili kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Kahramanmaraş ili Pazarcık ve Elbistan ilçesi merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremler sonrası yapılan çalışmalar ele alındı.

PAYLAŞ

Vali Enver Ünlü başkanlığında, 6 Şubat Pazartesi günü, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali yardımcıları ve ilgili kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; Kahramanmaraş ili Pazarcık ve Elbistan ilçesi merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremler sonrası yapılan çalışmalar ele alındı.

Sabah saatlerinde, ilgili kurum amirleriyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde durum değerlendirme toplantısı gerçekleştiren Vali Ünlü, Giresun Valiliği GAMER Toplantı Salonu’nda aynı gün ikinci bir toplantı yaptı.

Vali Ünlü başkanlığındaki toplantıya; Vali Yardımcısı Muhammet Çiftci ile İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Sami Şimşek katıldı. Vali Ünlü ve beraberindekiler depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ederek yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Akabinde saat 17.00’de Vali Enver Ünlü başkanlığında, Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Yönetim Merkezinde, TAMP kapsamında Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Enver Ünlü, Vali Yardımcıları; Mehmet Fikret Çavuş, Dr. Davut Sinanoğlu ve Muhammet Çiftci ile yetkililer katıldı.

Afet bölgesine arama ve kurtarma çalışmaları yapmak üzere gönderilen personel ve araç durumu ile ilgili bilgi alan Vali Ünlü, "Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamındaki konuları ve deprem bölgesine gönderdiğimiz araç ve personelimizin durumu ile afetzedelerimizin ihtiyaçlarını ele aldığımız Koordinasyon Toplantımızı, ilgili kurum amirlerimizle birlikte gerçekleştirdik. Milli seferberlik ruhuyla hareket etmeliyiz. Afet yaşamış bir il olarak oradaki canlarımızı en iyi biz anlarız. Herseyimizle afet bölgesindeki kardeşlerimizin yanında olma zamanı. Zaman kardeşlik ve dayanışma zamanı." dedi.

Bölgeye sevk edilen araç ve personelin hareketinin adım adım takip edilmesi ve toplanma bölgesine ulaşana kadar irtibatın kesilmemesi talimatı veren Vali Ünlü, sevk ve idarenin TAMP kapsamında koordine edilmesine özen gösterilmesini istedi.

Toplantı, depremde vefat eden vatandaşlarımız için okunan Kur'an-ı Kerim ve dualarla sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN