Sevgi Evleri Sevgi Üretmeye Devam Ediyor

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları'nın Eşi Uzm.Dr. Serpil Sarıfakıoğulları, yaklaşık bir ay önce başlattığı sevgi evleri eğitim çalışmalarına hız vererek devam ediyor.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nın Eşi Uzm.Dr. Serpil Sarıfakıoğulları, yaklaşık bir ay önce başlattığı sevgi evleri eğitim çalışmalarına hız vererek devam ediyor.
 
 
Özellikle ilimiz sevgi evlerinde kalan çocuklar için yoğun çaba harcayan Vali  eşi Uzm.Dr. Serpil Sarıfakıoğulları, bu kapsamda kendilerinin daveti ve teklifi üzerine Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Bünyamin Çetinkaya tarafından Giresun Sevgi Sitesi ve Koordinasyon Merkezinde koruma altında bulunan  çocuklarımıza yönelik Ocak-Haziran 2018 tarihleri arasında bir seri farkındalık programı planlanmıştır.
 
Bu farkındalık programlarıyla; koruma altında bulunan çocuklarımızın ruhsal ve kişisel gelişimler sağlamaları, toplumla bütünleşebilen, üretken ve dinamik bireyler olabilmeleri, iyi bir vatandaş ve sorumluluk sahibi fertler olabilmelerine katkı sağlamak amacıyla hayata ve geleceğe bağlılıklarının artırılması, yaşamsal hedefler oluşturabilmeleri ve geleceğe yönelik çabalar ortaya koyabilmeleri ve özgüvenlerini kazanımı konularında motivasyonlarını artırabilmek ve yaşamsal kaygılarını azaltabilmeyi amaçlamaktadır.
 
Bu kapsamda yapılan çalışmaların ilki 28 Aralık Perşembe akşamı Sevgi Sitesi konferans salonunda 14-18 yaş grubu gençlere kariyer sohbeti ile gerçekleştirildi.
 
Programda Yrd.Doç.Dr. Bünyamin Çetinkaya’nın mesleki farkındalık  hakkında yaptığı giriş konuşması sonrasında Dereli Aile Hekimi Dr.Özgür Ecevit Özcan, Eczacı Melike Özcan ve Hemşire Nuray Kayhan Baş meslekleriyle ilgili bilgi vererek tecrübelerini paylaştı ve gençlerimizin sağlıkla ilgili mesleklere bakışlarına bir farkındalık sağlamak için mesleklerini anlattı.
 
Program sonunda bir konuşma yapan Uzm.Dr. Serpil Sarıfakıoğulları sevgi evlerinde başlattığı ve kısaca "Başarı ve Mutluluk Bizim Elimizde, İstersek Yaparız" sloganıyla sürdürdüğü programın 14-18 yaş grubunun yanısıra 7-13 yaş grubuna yönelik etkinlikler de içereceğini ve ellerinden geldiğince her çocuğumuz için çalışmaya devam edeceklerini söyleyerek katılımcılara teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN