Şehit ve Gazi Ailelerine Ziyaretleri Devam Ediyor

Şehit Jandarma Er Mehmet Ercan Soytürk 27.03.1988 tarihinde Hatay ili Serinyol'da askerlik görevini yürütürken, menenjit hastalığından hayatını kaybederek şehit olmuş ve ilimiz Merkez Yeni Mezarlığına defnedilmişti.

PAYLAŞ

Vali  Mehmet Fatih Serdengeçti, vatan uğruna şehit düşen kahramanlarımızın aileleri ile milletimizin güvenliği ve huzuru için canlarını siper eden gazilerimize yönelik ziyaretlerine Ramazan ayında da devam ediyor.

Her fırsatta şehit aileleriyle ve gazilerle bir araya gelen Vali Serdengeçti, 28 Mart Perşembe günü gerçekleştirdiği ziyaretlerde de Şehit ailelerini ve Gazileri yalnız bırakmadı.

Vali Serdengeçti, ilk olarak şehadetinin sene-i devriyesinde Şehit Jandarma Er Mehmet Ercan Soytürk’ün Keşap ilçesinde ikamet eden ailesini ziyaret ederek onlarla sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.

Şehitlerimizin geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkarak, onlara devletin sıcak ve şefkatli yüzünü gösteren Vali Serdengeçti, Soytürk ailesine tekrardan sabır ve başsağlığı dileklerinde bulunarak tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

Ziyarette Şehit Jandarma Er Mehmet Ercan Soytürk ve tüm Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapılarak dualar edildi. Ayrıca Vali Serdengeçti, Şehidimizin ailesine çeşitli hediyeler takdim etti.Vali Serdengeçti, ziyaretle ilgili olarak “1988 senesinde Hatay/Serinyol'da vatani görevini sürdürürken rahatsızlanarak şehadete eren Jandarma Er Mehmet Ercan Soytürk'ün değerli ailesini ziyaret ettik. Şehidimizin mekânı cennet, makamı alî olsun.” ifadelerini kullandı.

Vali Serdengeçti, Soytürk ailesini ziyaretinin ardından Gazi Ömer Faruk Yıldırım’ı Giresun Merkez Aksu Mahallesi’ndeki evinde ziyaret etti.

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette Vali Serdengeçti, “2012 yılında Bingöl Adaklı'da vatani görevini sürdürürken gazilik onuruna erişen Ömer Faruk Yıldırım kardeşimizi evinde ziyaret ettik. Değerli gazimize ailesiyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.” cümlelerine yer verdi.

Gazimiz ve ailesi de ziyaretlerinden ötürü Vali Serdengeçti’ye teşekkürlerini iletti.

Gazi Jandarma Er Ömer Faruk Yıldırım; 16.07.2012 tarihinde Bingöl ili Adaklı ilçesinde görevde iken kuleden düşerek yaralanmış ve Gazi olmuştu.

Ziyaretlerde Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Modaoğlu ile Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Giresun Şube Başkanı Hayrettin Akgün de hazır bulundu.

Ziyaretler, çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN