Restorasyon ve Dönüşüm Projeleri Koordinasyon Toplantısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,   Giresun'da yoğun ve verimli bir ziyaret programı gerçekleştirmiştir. Bakanı  Murat Kurum'un destekleriyle yürütülecek projelere ilişkin olarak, 20 Aralık Salı günü Valiliğimizde geniş katılımlı bir koordinasyon toplantısı yapılmıştır.

PAYLAŞ

Vali Enver Ünlü Başkanlığında, Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu ve ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; Bakanımız Sayın Murat Kurum’un destek ve himayelerinde yürütülecek projeler görüşülmüş olup projelerin ivedilikle hayata geçirilmesi ve takibi amacıyla teknik bir komite kurulması kararlaştırılmıştır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca desteklenecek projeler şunlardır;  

Mülkiyeti hazineye ait Tarihi Hükümet Konağı’nın Restorasyonu: Projesi İl Özel İdaresi tarafından hazırlanacak olan mülkiyeti hazineye ait tarihi hükümet konağının restorasyon işi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından üstlenilerek, Sayın Bakanımızın talimatıyla ilk etapta 10 Milyon TL ödenek tahsis edilmiştir.
Zeytinlik Mevkii Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi: Zeytinlik Mevkii’nde tescilli olmayan ve tarihi dokuyu bozan yapılar için kamulaştırma bedeli olarak başlangıçta 25 milyon TL. kaynak ayrılmıştır.  
Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi: Bakanlar Kurulu Kararı ile Riskli Alan ilan edilen Giresun İli Kale Mahallesi’ndeki Kentsel Tasarım Projesinin uygulanması için 10 milyon TL. kaynak ayrılmıştır. 
Zeytinlik semti ve Kale Kentsel Dönüşüm projeleri; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın temin edeceği ödenekler ve destekleriyle, Giresun Belediyesi tarafından yürütülmesi kararlaştırılmıştır.

Tarihi Necatibey İlkokulu’nun Restorasyonu: İl Özel İdaresine ait olan tarihi bina, restore edilerek turizme kazandırılması amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına devredilecektir. Söz konusu devir için 7,5 milyon TL. kaynak ayrılmıştır.
Eski Ticaret Lisesi Ek Binasının Kaldırılması: Ticaret Lisesi ek binası, Kentsel Dönüşüm çalışması kapsamında kaldırılarak uygun bir yere taşınacak ve tarihi bina eski siluetine kavuşturulacak.
Yeniyol İmam Hatip Lisesi İnşası: Sayın Bakanımız, Yeniyol İmam-Hatip Lisesinin yeniden yapım işi için TMSF’den 20 Milyon TL kaynak temin etmek suretiyle binanın yapımına biran önce başlanılmasına ve ilave ödenek temini konusunda da yardımcı olacaklarını ifade etmişlerdir.
Kümbet Yaylası Dönüşümü Projesi: Kümbet Yaylası’nda, alt yapısı ve sosyal donatılarıyla birlikte yöresel mimariye uygun Yayla Dönüşüm Projesi hayata geçirilecektir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN