Proje Açılışı Buray Konseriyle Birlikte Yapılacak

Opet ile Büyük Güre Deresi arasını kapsayan 1 kilometrelik projenin açılışı 20 Mayıs Cuma günü saat 20:30'da yapılacak. Açılış sanatçı Buray'ın projeyle birlikte yeni yapılan taş anfi de vereceği konser ile daha da coşkulu hale gelecek.

PAYLAŞ

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun Mega projesi arasında yer alan Plajlar Bölgesi 1. Etap Projesi tamamlandı.

Opet ile Büyük Güre Deresi arasını kapsayan 1 kilometrelik projenin açılışı 20 Mayıs Cuma günü saat 20:30’da yapılacak. Açılış sanatçı Buray’ın projeyle birlikte yeni yapılan taş anfi de vereceği konser ile daha da coşkulu hale gelecek.

Tamamlanan proje vatandaşların da büyük beğenisini kazanırken, Karadeniz bölgesinin en konforlu ve en prestijli plajı olacağı ifade edildi.

Vatandaşların rahatlığı için her detayın bulunduğu projede; 7400 m2 yeşil alan, 50 araçlık kapalı otopark, 900 m2 taş anfi tiyatro (konser ve etkinlikler için), 3 adet iskele, 200 m2 çocuk su parkı, kumsal kotunda ahşap yürüyüş yolları, 100 bisiklet park yeri, kent bisiklet istasyonu, kamp alanı, 3 adet çocuk macera parkuru, 880 büyük ağaç, 200 orta boy ağaç, 1200 küçük bitki, 6 adet wc/duş ve bebek bakım ünitesi, sahil güvenlik ve cankurtaran merkezi, 4 adet çay kahve kioksu, mescit, güvenlik noktası ve 6 adet plaj işletmesi yer alıyor.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun’un kıyı kenti olduğunu ve deniz ile iç içe yaşadığını vurgulayarak: “Doğa ile uyumlu bir proje gerçekleştirdik. Tamamen yeşil ve mavi ağırlıklı bir plaj oldu. Yapılan her çalışmada vatandaşımızın daha rahat ve konforlu olması için çalışıyoruz. Projemizi deniz sezonuna yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.Hem yerli hem de yabancı misafirlerimiz için çok güzel bir dinlenme ve denizle buluşma noktası oldu. Her şey Giresun ve Giresunlu için” şeklinde konuştu.

Öte yandan, plajlar bölgesi ikinci etap projesi ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN