Plajlar Bölgesi Projesinde İkinci Etap Başlıyor

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu'nun Vizyon 2028 projeleri arasında yer alan Plajlar Bölgesi projesinde ikinci etap başlıyor.

PAYLAŞ

Belediye tarafından yapılarak halkın kullanımına sunulan şehrin batı yakasındaki 2 kilometrelik birinci etap projesinin büyük beğeni toplamasının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Giresun Belediyesi iş birliğinde ikinci etap projesine başlanıyor.

750 metre uzunluğundaki proje Büyük Güre Deresi ile Gençlik Merkezi arasına uygulanacak olup birinci etap projeyle birleşmesinin ardından bu dev tesis Karadeniz’in şehir merkezinde bulunan en nitelikli ve en büyük plajı olarak Giresun’a ve bölgedeki vatandaşlara hizmet verecek.

ŞENLİKOĞLU: “ŞEHRİMİZE ÇOK DAHA YAKIŞACAK”

Projede gelinen son durum hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu: “Plajlar Bölgesi ikinci etap projemizi Kültür ve Turizm Bakanlığımızla iş birliği içinde devam ettireceğiz. Geçtiğimiz hafta Bakanlıktan yetkili mimar gelerek ekibimizle birlikte bir takım incelemelerde bulundu. Bölgeye uygun bir şekilde Güre Deresi ile Gençlik Merkezi arasında bölgeye Giresun’a yakışır büyük projemiz mevcut. Bizim tamamlayarak vatandaşımızın kullanımına sunduğumuz birinci etap projesine de bir takım eklemeler ile konforunu arttıracağız. Plajlar bölgemizde şehrimizin mimarisine uygun bungalov evler, vatandaşlarımızın keyifle vakit geçirebilecekleri düzenlenmiş plaj alanı, restaurant ve çeşitli kafeler ile nitelikli sosyal bir alanı oluşturulacak. Bu alanın işletmesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülecek. Bakanlık tarafından işletme olarak yönetiliyor olması sadece Giresun içinde yaşayan vatandaşlarımıza ek olarak yerli ve yabancı turistlerinde bu alana ilgisini arttıracaktır.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, proje uygulanacak olan bölgede bazı işletmelerde yaşanan sorunun çözümlendiğini de açıklayarak: “Burada bulunan alanların kamulaştırma işlemleri yapıldı ve hak sahiplerine ilgili tutarları ödedik. Bu alanda bulunan hiçbir işletme sahibi arkadaşımızı da mağdur etmeyeceğiz.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN