Piraziz'de İnceleme Ve Ziyaretler

PAYLAŞ

 Vali Harun Sarıfakıoğulları, 10 Mart Salı günü Piraziz ilçesini ziyaret ederek, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Vali Sarıfakıoğulları’na Okul Müdürü Erol Aşık tarafından okulun fiziki yapısı ve eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Okulun eğitim-öğretim ortamlarında incelemelerde bulunan Vali Sarıfakıoğulları, okul güvenliğiyle ilgili gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyerek, alınan önlemler hakkında da yetkililerden bilgi aldı.

Vali Sarıfakıoğulları, Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yürütülen “Sosyal Girişimcilik Örneği: FINDIKSAN Öğrenci Birliği” isimli proje hakkında okul müdürü ve proje koordinatörü öğretmenlerden bilgi aldı. Üç yıl önce başlatılan  “FINDIKSAN Öğrenci Birliği” projesi ile öğrencilerin okul çıkışlarında bir araya gelerek yöremizin ürünü fındığı kırıp, kavurup paketleyerek elde edilen işlenmiş ürünün okul içerisinde ve okul dışında satıldığını aktaran proje sorumluları, bu proje kapsamında; ilk yıl Bin TL, ikinci yıl 5 bin TL. bu yıl da 10 bin TL. olmak üzere toplamda 16 bin TL. gelir elde edildiği bilgisi verildi.

Proje kapsamında elde edilen gelir, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına (TSKGV) bağışlanırken, öğrencilerin bu anlamlı çalışması ve bağışı nedeniyle TSKGV tarafından projede yer alan öğrencilere “Altın Madalya ve Berat Belgesi”  takdim edildiği ifade edildi.

Projede yer alan öğrenciler, proje kapsamında elde edilen gelirin Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağışlanması suretiyle, Şanlı Ordumuza desteklerini herkese göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

Bu tür projelerle, öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerimize bağlılıklarının artırılması yanında birlik ve beraberlik ruhunun yerleşmesine, yardımlaşma ve dayanışma bilincinin oluşturulmasına katkı sağlayacağına vurgu yapan Vali Sarıfakıoğulları, FINDIKSAN projesinin öğrencilerimiz tarafından sahiplenildiğini, bu sayede de ortaya güzel sonuçların çıktığını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

Vali Sarıfakıoğulları, Piraziz ilçesinde yapımı devam eden 16 derslikli Piraziz İmam Hatip Ortaokulu inşaatında da incelemelerde bulunarak, tamamlanma aşamasına gelen okul inşaatının bölümlerini gezerek yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Piraziz Kaymakamlığını da ziyaret eden Vali Sarıfakıoğulları, İlçe Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal’dan ilçe hakkında brifing aldı.

Vali Sarıfakıoğulları’nın Piraziz ilçe ziyareti sırasında; Kaymakam Muhammed Üsame Soysal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Muhammet Sevinç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ile ilgili kurum yöneticileri de hazır bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN