Özel İdare Meclis Toplantısı Yapıldı

Vali Enver Ünlü, Özel İdare Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen İl Genel Meclisi Toplantısına katıldı.

PAYLAŞ

Geçen birleşime ait tutanak özetinin okunması ve oylanması ile başlayan toplantıda gündem gereğince, 2023 Yılı Bütçe Kararnamesinin görüşülerek karara bağlandı.

Gündemdeki diğer maddelerin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda konuşan Vali Ünlü, İl Özel İdaresinin 2023 yılı gelir ve gider bütçesi hazırlıkları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Vali Ünlü, Haziran ayında bütçe çağrısı ile başlayan hazırlıkların, birimlerin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda gerekli çalışmalar ve değerlendirmeler yapılarak İl Genel Meclisinin gündemine geldiğini belirtti.

İl Özel İdaresinin 2023 Yılı Bütçesinin Giresun’a ve İl Özel İdaresine hayırlar getirmesini temenni ederek konuşmasını sürdüren Vali Ünlü, 2023 yılı gelir ve gider bütçesinin 2022 yılı içerisindeki gelir ve giderler baz alınarak tahmini olarak 415 milyon TL olarak hesaplandığını belirtti.

VALİ ÜNLÜ 2022 YILINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Yıl içerisinde önemli çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Vali Ünlü, bunların bir kısmının devam ettiğini söyleyerek yapılan işleri şöyle sıraladı; “Alucra ilçesi Kurtbeli - Gümüşhane il sınırı bağlantı yolu beton yol inşaatı 2022 Yılı Programı ile 5 milyon 9 bin 560 TL yatırım ile 4 Km beton yol hizmete açılmıştır. 2022 yılı içerisinde Dokap projeleri kapsamında İdaremizce Dereli İlçesi Bektaş - Kulakkaya Yaylası Dokap yoluna 8,603 ton sıcak karışım asfalt ile 8,5 km asfalt kaplama imalatı yapılmıştır. 2022 yılı içerisinde Dokap Projeleri kapsamında İdaremizce Bulancak İlçesi Paşakonağı Yaylası-Ordu İl Sınırı Dokap yoluna 9,855 ton sıcak karışım asfalt ve ayrıca 10 km asfalt kaplama imalatı yapılmıştır. Yağlıdere ilçesi Derindere sapağı Gölyanı obası ulaşım yolu beton yol ve taş duvar yapımı 2022 Yılı programı Sözleşme Bedeli 7 milyon 742 bin 760 TL’dir. Fiziki gerçekleşmesi %65 olup çalışma devam etmektedir. Bulancak ilçesi Bayındır - Tokmadin bağlantı yolu beton kaplama inşaatı 2022 Yılı programı Sözleşme Bedeli 8 milyon 558 bin 362 TL’dir. Fiziki gerçekleşmesi %35 olup çalışma devam etmektedir. Görele ilçesi Sis Dağı grup yolu beton kaplama yapılması işi 2022 Yılı programı Sözleşme Bedeli 6 milyon 889 bin 400 TL’dir. Fiziki gerçekleşme %65 olup çalışma devam etmektedir.”

AFET SONRASI YAPILAN İMALATLAR

Afet Sonrası yapılan imalatlar hakkında da bilgi veren Vali Ünlü “22 Ağustos 2020 yılında meydana gelen sel afeti sonrasında genel toplamda 1308 istinat duvarı ile 453 kutu menfez imalatları, tamamlanan ve devam eden imalatlar için 120 milyon 797 bin 944 TL harcama yapılmıştır. 2022 Yılı afet ödenekleri kapsamında 12 ilçemizde 206 köy ve grup yolunda 332 istinat duvarı ve 64 kutu menfez imalatları için 34 milyon 842 bin 274 TL bedel ile sözleşme imzalanmış, çalışmalar %70 oranında tamamlanmıştır. Afet proje kapsamında geride kalan imalatların tamamlanması amacı ile yaklaşık maliyet hesabı devam eden projeler ve yaklaşık maliyet hesapları tamamlanarak ihale aşamasında olan projeler için yaklaşık 21miyon TL ödeneğe ihtiyaç duyulmaktadır.

KÖYDES YATIRIMLARI

KÖYDES yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan Vali Ünlü “2022 yılı içerisinde KÖYDES projeleri kapsamında İlimiz Merkez ve İlçeler Genelinde; 28 km Tesviye, 409 km Onarım, 186 km Stabilize, 16 km Beton yol, 37.730 m² Parke, 4 km BSK Asfalt, 12 km 2.kat Asfalt, 100 m³ Taş Duvar ve 1 adet Menfez imalatı yapılmıştır” dedi.

GÖKSU TRAVERTENLERİ

Araç ve iş makinası alımları, içme suyu ve kanalizasyon projeleri gibi İl Özel İdaresi Bütçesi ile yapılan işler hakkında bilgiler veren Vali Ünlü, Dereli Pınarlar Köyü Göksu Travertenleri Projesinin Temmuz ayında ziyarete açıldığını ve 3 ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 75 bin kişinin burayı ziyaret ettiğini söyledi.

Vali Ünlü, Göksu Travertenleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “8-11 Şubat 2023 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek Dünyanın en büyük 5 turizm fuarlarından biri olan EMİTT Turizm Fuarında Şehrimizin Tanıtımlarında ve Standımızda bolca yer alacak olan Göksu Travertenleri için önümüzdeki yıl yaklaşık 250.000 kişiyi alanda misafir etmeyi planlıyoruz. Vadi ve Pınarlar Köyü için çok büyük bir katma değer olacağını düşünüyorum. Pınarlar Köyünde planlı ve doğa ile uyumlu yatırımlar sağlanır, gelen turistlere ihtiyaçlarına göre ürün pazarı oluşturulur ise Pınarlar köyüne zaman içinde yıllık ortalama 25milyon TL gelir elde edeceği anlamına gelir. Karadeniz Bölgesinin en popüler ilk 3 Turizm Destinasyonu olmaya aday olan Göksu Travertenleri Projesi Bölgede ve şehrimizde Valiliğimiz ve İl Özel İdaresinin en prestijli projesi olmuştur.

Alanda misafirlerimize daha iyi hizmet verebilmek için 110 araçlık otopark, ahşap yöresel ürün büfeleri, meydan çalışması ve alanın beyazlatılmasının artırılması için yeni su kaynakları bulunmuş olup çalışmalarımız devam etmektedir.

Aksu Vadisi üzerinde Kuzalan Şelalesi, Mavigöl, Kulakkaya Yaylası, Kümbet Yaylası gibi şehrimizin en popüler turizm destinasyonlarına birde Göksu Travertenleri eklediğinde rota tam bir Altın Rota olmuştur” ifadelerini kullandı.

EĞRİCE HALK PLAJI

Piraziz Eğrice mevki halk plajı hakkında da kısa bir bilgilendirme yapan Vali Ünlü “Giresun İl Özel İdare olarak Piraziz Eğrice Plajını tahsis alarak, Halk Plajı olarak hizmete açılması için yatırım yaptık. Bu proje kapsamında 2 adet WC +Duş Konteyner, 1 adet Büfe Satış Noktası, 1 adet Engelli WC, Çevre Reglaj ve düzeltme çalışmaları, ahşap giriş merdiven kaplamaları ve ahşap korkuluk, Ahşap giriş takı Ahşap kamelyalar, Plaj giriş kısım baskı beton uygulaması, Plaj doğu kısım ahşap soyunma kabinleri ve çevre peyzaj düzenleme çalışmaları yapılmıştır” diyerek konuşmasını “Bizler, tüm vatandaşlarımızın yapılan hizmetlerden eşit olarak faydalanması için hep birlikte çalışıyoruz ve aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin Giresun’umuza, tüm hemşehrilerimize hayırlar getirmesini diliyorum” sözleriyle tamamladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN