Meteroloji Bölge Müdüründen Ziyaret

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü nedeniyle Meteroloji Bölge Müdürü Abdullah Ceylan'ı makamında kabul etti.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü nedeniyle Meteroloji Bölge Müdürü Abdullah Ceylan’ı makamında kabul etti.
 
Vali Sarıfakıoğulları’na kurumlarının çalışmaları hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Ceylan, Dünya Meteoroloji Teşkilatı’nın (WMO) üyesi olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi olarak 1937 yılında kurulduğunu, kurumlarının sürekli kendini yenileyerek çağın gerektirdiği son teknolojik gelişmeleri her zaman takip ettiğini belirtti.
 
Bölge Müdür Ceylan, meteoroloji biliminin hayatımızdaki önemini vurgulamak ve farkındalık oluşturmak gayesi ile WMO’nun kurulduğu 1950 yılının 23 Mart gününün 1961’den itibaren, Dünya Meteoroloji Günü olarak kutlanmakta olduğunu söyleyerek, Vali Sarıfakıoğulları’na günün anlam ve önemi ile ilgili bilgi verdi.
 
Vali Sarıfakıoğulları’da meteorolojinin dünyada ortak bir dile sahip olan, bilimsel ve teknolojik çalıştırmalar gerektiren bir alan olduğuna vurgu yaparak, sağlam ve güvenilir verilere ulaşmak için bu alanda en son çıkan teknolojiyi takip etmek gerektiğine dikkat çekti.
 
Bu manada Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değişen ve yenilenen en son teknolojiye uyum sağlamasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Vali Sarıfakıoğulları, ülkemizin tamamını kapsayacak şekilde kurulum çalışmaları yapılan Meteorolojik Gözlem Sistemleri Ağı ve Uydu teknolojisiyle bugün günlük, hatta saatlik hava durumu tahminlerinin yapılabildiğini, bunun sonucunda da karasal alanlarda, denizlerimizde, havaalanlarımızda, ulaşımdan tarıma, açık hava organizasyonlarından günlük hayat planlamalarına kadar, gelecek günlerdeki yaşanabilecek olumsuz havalardan haberdar olunabildiğini, böylelikle de maddi-manevi kayıpların en aza indirebilmesi için gerekli önlemlerin önceden alınabildiğini söyledi.
 
Vali Sarıfakıoğulları, Bölge Müdürü Ceylan’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, tüm kurum çalışanlarının 23 Mart Dünya Meteoroloji Gününü kutladı.
 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN