Kütüphaneler Haftası Kutlama Programı

Konuşmaların ardından kütüphaneden en çok yararlananlara ve yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Vali Harun Sarıfakıoğulları tarafından verildi.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Bu yıl 54’üncüsü kutlanan Kütüphaneler Haftası kutlamaları  Vali  Harun Sarıfakıoğulları’nın katılımıyla Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen törenle başladı. 
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından hafta ile ilgili bir konuşma yapan Vali Harun Sarıfakıoğulları, kitap okumanın insana mutluluk verdiğini söyledi.
 
“Daha donanımlı bilgili daha mutlu, daha bilgili ve daha donanımlı olmak istiyorsak kitap okumalıyız” diyen Vali Sarıfakıoğulları, “Pazartesi günü hariç gece saat 10:00’a kadar hizmet sunan, uygun ortamların oluşmasına katkı sağlayan, kütüphanecilerin ve siz değerli okuyucuların kütüphane haftasını kutluyorum. Kütüphaneciler bu işin yükünü çeken insanlar. Emektarlar. Bunun için onları unutmamak gerek. Benim ilk okuduğum kitap bir kütüphanecinin hatıralarını konu ediniyordu. At sırtında, kitapları heybelerine doldurup, köy köy dolaşan bir kütüphanecinin hatıralarını anlatıyordu. Bu kitabı hiç unutamam. 7-8 yaşlarında okuduğum ilk kitaptı. Kitaptan inanılmaz etkilenmiş, büyülenmiştim. O yıllarda kütüphaneci olmak isterdim. Gerçekten güzel bir kitaptı. Kütüphaneciler, güzel bir hizmet sunuyorlar. Sonuçta insanların bilgilendiği, faydalandığı, materyalleri, nitelikli hizmet sunuyor. 100 Bin kitaplı bir kütüphaneyi Kültür Merkezi Projemiz içerisinde projelendirdik ve inşallah yakın bir zamanda hayata geçireceğiz. Yaklaşık 2 yıl bir sürede bitmiş olacak. Mevcut Kütüphanelerimizin daha sağlıklı hale getirilmesi amacıyla üzerimize düşenleri de idareci olarak gerçekleştireceğiz. Elbette kitap okumak bizi başarılı kılar. Bütün başarılı insanlar çok okumuşlardır. Çok kitap okuyan insanlar aynı zamanda mutlu insanlardır. Bu benim gözlemim. Eğer daha fazla mutlu olmak istiyorsanız, kendinizle barışık olmak istiyorsanız, yüksek bir özgüveniniz olsun istiyorsanız donanımlı, bilgili olmak durumundasınız. Bunun da tek yolu daha çok kitap okumaktır” diye konuştu.
 
 Konuşmaların ardından kütüphaneden en çok yararlananlara ve yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri  Vali  Harun Sarıfakıoğulları tarafından verildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN