Kızıltaş Köyü Derneğine Ziyaret

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Teyyaredüzü Mahallesi'nde bulunan Dereli Kızıltaş Köyü Turizm Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği'ni ziyaret etti.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Teyyaredüzü Mahallesi’nde bulunan Dereli Kızıltaş Köyü Turizm Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği’ni ziyaret etti.

Başkan Aksu’yu Dernek Başkanı Kamil Ataş, dernek yönetim kurulu ve üyeler karşıladı. Toplantıya Kızıltaş Köyü Muhtarı Murat Ayhan, Teyyaredüzü Mahallesi Muhtarı Volkan Turgut, Gaziler Mahallesi Muhtarı Ömer Hamzabaşoğlu, Seldeğirmeni Mahallesi Muhtarı Yavuz Genç’te katıldı.

Karşılıklı sohbetin yapıldığı toplantıda Başkan Kerim Aksu, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını bizzat kendisi dinleyerek not alıp,  gerekli çalışmanın yapılması için beraberinde bulunan ilgili müdürlüklerin şeflerine talimat verdi.

Mahallelerinde yapılan birçok çalışmadan dolayı Başkan Aksu’ya ve ekibine teşekkür eden Teyyaredüzü Mahallesi Muhtarı Volkan Turgut şunları söyledi; “Mahallemizde bulunan Kızıltaş Köyü Derneğini ziyaret etmeniz bizi onurlandırdı. Derneğin birçok üyesi zaten bizim mahallemizde ikamet etmekte. Bizler burada bir aileyiz. Yapmış olduğunuz bu anlamlı ziyaretten dolayı teşekkür ederim.”

Dernek Başkanı Kamil Ataş ise konuşmasında şunları ifade etti; “Başkanımız davetimizi kırmayarak bizleri ziyaret etti. Burada yüz yüze konuşup sorunlarımızı söyleme imkânı bulduk. Başkanımız sağ olsun bir talebimiz olduğunda bizi hiçbir zaman geri çevirmemiştir. Her zaman bizlere destek olmuştur. Kendisine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.”

Makam odasında değil her zaman halkın içinde olmayı tercih ettiğini vurgulayan Başkan Kerim Aksu ziyarete katılanlara hitaben;  “Ben her zaman sizlerin yanındayım. Kamil başkanımız sağ olsun bizi buraya davet edip, sizlerle buluşmamızı sağladı.  Sizlerin sorunlarını, istek ve taleplerini bizzat sizden dinleyip, birlikte neler yapabileceğimiziz konuşmak için buradayım. Belediye çalışmalarımız şehrin dört bir tarafından devam ediyor. Teyyaredüzü Mahallemizde doğalgazdan kaynaklı bazı sorun ve sıkıntılarımız oldu. Onlarında çözümü için çalışmalarımız devam ediyor. Bazıları bilmeden eleştiri yapıyor. Önemli değil eleştirsinler. Çalışanı eleştiriler. Giresun bizim neler yaptığımızı iyi biliyor. Sizler neler yaptığımızı iyi biliyorsunuz. Mahallenizden küçük bir örnek vermek istiyorum. İyi hatırlayın 2009 yılında göreve geldiğimizde, yağmur yağdığında evinize, iş yerinize tahta atıp giriyordunuz. Artık bu sorunlar tarih oldu. Ciddi derecede alt yapıya para harcadık. Alt yapısı yapılmayan hiçbir sokağın üst yapısını yapmadık. 2013 yılında Teyyaredüzü Mahallesi’nin tüm cadde, sokak ve ara yollarını asfaltladık. Talihsizliğimiz şu oldu ki doğalgaz çalışması mahallenizden başladı. Bundan dolayı tüm yollar tekrardan kazıldı. Evimizde doğalgaz istiyorsak mecburen biraz sıkıntı çekeceğiz. Bozulan yollarımızı tekrardan asfaltlayarak eski haline getiriyoruz. Bu şehir küçük bir şehir değil, gün geçtikçe büyüyor. Bizim çalışmalarımızın tamamı insan odaklıdır. Herkes kendi evinin önüne yapılanı görüyor. Ama bu böyle olmamalı. Biz bu şehrin tamamına hizmet götürüyoruz. Geçtiğimiz aylarda mahallemizde büyük bir su sorunu yaşadık. Taflancık mevkiindeki su depomuza giden boruların geçtiği arazide heyelan meydana geldi. Bundan kaynaklı zaman zaman su kesintileri oldu. Neyse ki ekiplerimiz koordineli bir şekilde çalışarak depo, şebeke ve terfi borularının tamamı yenilendi. Giresun engebeli bir araziye sahip, zaman zaman böyle sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Bizim başka gidecek bir yerimiz yok. Bu şehir hepimizin. El ele verip neler yapabileceğimiz ortada. Hepinize teşekkür ederim.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından buradaki program son buldu.

“ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN”

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtın da görev yapan Askerlerimize moral vermek için Hatay iline gitmek üzere toplanan Kızıltaş Köyü Turizm Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği üyelerini 28 Şubat Çarşamba sabahı Atatürk Meydanı’ndan yolcu eden Başkan Aksu şunları söyledi; “Bu ülke kolay kurulmadı. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşında en fazla şehit veren şehirlerden biriyiz. 2 gönüllü alay çıkarmış bir şehir burası. Kızıltaş Köyü Derneği Afrin’e destek için Hatay’a gidiyor. Yolları açık olsun. Hayırlısıyla gidip gelirler inşallah. Bizler her zaman Mehmetçiğimizin yanındayız. Hepimiz asker olduk. Ben 18 ay askerlik yaptım. Vatanımızı seviyoruz. Vatan için bu ülke için her zaman canımızı vermeye hazırız. Giresun Türkiye’de örnek bir şehir. Kendi ili dışında şehitliği olan tek şehir. Giresunlu her zaman bu ülkeye sahip çıkmıştır ve çıkmaya da devam edecektir. Kahraman askerlerimize selam olsun.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN