KGF Kredilerinden Yerel İşletmeler Daha Fazla Yararlanmalı

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 'Pandemi ve ardından piyasalarda oluşan sert dalgalanma, işletmelerimizin sermaye yapısını ciddi oranda etkiledi.' dedi.

PAYLAŞ

İş dünyasının yoğun talepleri doğrultusunda gündeme gelen ve şuan hazırlık aşamasında bulunan KGF kredi paketinden gelişmekte olan öncelikli illerin pozitif ayrıma tabi tutulması gerektiğini beyan eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Pandemi ve ardından piyasalarda oluşan sert dalgalanma, işletmelerimizin sermaye yapısını ciddi oranda etkiledi.” dedi.

Günümüz yerel ticaret yapısının desteklenmesi adına devletimizin hazırlıklarını tamamlama aşamasında olduğu KGF kredilerinde Anadolu coğrafyasında ticaret yapan işletmelerin korunması gerektiğini ifade eden Başkan Çakırmelikoğlu, “Giresunlu bir işletmenin İstanbul’da faaliyet yürüten firma ile, Kars’ta çalışan bir işletmenin İzmir bölgesinde işyeri cirosu ile bir tutulması mümkün değildir. Bu bakımdan Anadolu coğrafyasında zor bir yaz döneminin ardından firmalar mutlak desteklenmesi gerekmektedir, önümüzdeki kış şartları 5. ve 6. bölge kapsamında yer alan iller adına pekte parlak gözükmemektedir. Dolayısıyla KOBİ tarzı işletmelere bir nefes olması muhtemel KGF kredilerinden yerel işletmelerin mutlak daha fazla faydalanmasının imkanları ortaya konulmalıdır. Bu destek paketiyle ilgili ilimiz milletvekilleri başta olmak üzere yetkili makamlar ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası adına görüşmelerimiz bulunmaktadır.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN