İstiklal Marşının Kabulü

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, İstiklal Marşımızın kabulünün 97.Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, İstiklal Marşımızın kabulünün 97.Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
 
Vali Sarıfakıoğulları yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
 
“Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un muhteşem dizeleriyle kaleme aldığı ve 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilen İstiklal Marşı, sonsuza kadar Türkiye’nin milli düsturu, milli duruşu ve milli marşı olmuştur.
 
Kurtuluş Savaşı'nda ki milli mücadelesiyle bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, destansı bir şekilde mısralara dökülmesiyle kaleme alınan İstiklal Marşımız, Türk Milleti’nin bağımsızlığını perçinlerken, bu mücadeleyi ölümsüzleştirmiştir.
 
Türk Milleti'nin dünyaya bildirisi ve bağımsızlığının tescili olarak TBMM tarafından kabul edilen İstiklal Marşımız aynı zamanda Milli sözleşmemizdir.
 
İstiklal Marşı; Milletin kader, kıvanç ve tasa birliğinin tercümanı, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir belge, bu milletin, dinini, vatanını, tarihini, kültürünü, azmini, ümidini, kahramanlığını bütün dünyaya haykıran bir şahlanış şiiridir.
 
İstiklal Marşı’mızın TBMM tarafından kabulünün 97. Yıldönümünde, Milli Şairimizin “Allah, bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözlerine en içten duygu ve düşüncelerimle katılarak; başta büyük önder Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşında kükremiş sel gibi bentlerini çiğneyerek aşan ve engellere sığmayarak taşan kahraman şehitlerimizi, vatanın ve milletin bekası için canını feda eden şehitlerimiz ve 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimiz ile Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyor, hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.
 
Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN