İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

 Vali Enver Ünlü başkanlığında, günün son toplantısı olan 2023 Yılı III. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yatırımcı ve katılımcı kurum-kuruluş yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

PAYLAŞ

Giresun Valiliği Konferans Salonu’nda 19 Temmuz Çarşamba günü saat 14.00’te gerçekleştirilen toplantıya; Vali Enver Ünlü, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, yatırımcı ve katılımcı kurum-kuruluşların en üst düzey yöneticileri katıldı.

Vali Ünlü, 15 Temmuz Şehitlerimize, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem sonrası vefat eden vatandaşlarımıza ve ilimizde meydana gelen sel afeti sonrası hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allah’tan rahmet dileyerek yaptığı açılış konuşmasında “Değerli katılımcılar, 2023 Yılı III. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na hepiniz hoş geldiniz. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını, ilimize yapılan yatırımların koordinasyonu gerçekleştirilerek, bu yatırımların hızlandırılması ve bir an önce tamamlanarak, ilimiz altyapısının daha da güçlendirilmesi için yapılacak çalışmaların yönlendirilmesi ve hızlandırılması aşamasında katkı sağlaması temennisiyle toplantıyı açıyorum.” ifadelerini kullandı.

2023 YATIRIM PROGRAMINDA 263 ADET PROJE MEVCUT

Giresun’da 2023 yatırım yılının üçüncü toplantısı itibarıyla 20 yatırımcı kuruluşun programında 263 adet proje mevcut olduğunu açıklayan Vali Ünlü “Bu projelerden 31 adedi bitirilmiş, 173 adedi ise devam etmektedir. 26 adet proje ihale aşamasında olup 33 adet projeye ise çeşitli nedenlerle başlanılamamıştır.” açıklaması yaptı.

2023 YILINDA 1 MİLYAR 478 MİLYON TL HARCANDI

Yatırımların ağırlıklı olarak; tarım, ulaştırma, enerji, eğitim, ormancılık, sağlık, kadastro ve spor sektörlerinde yoğunlaştığına vurgu yapan Vali Ünlü, programdaki 263 projenin dağılımı hakkında verdiği bilgide “Bu projelerin; 104 adedi tarım, 31 adedi ulaştırma, 30 adedi enerji, 22 adedi eğitim, 10 adedi ormancılık, 10 adedi sağlık, 2 adedi kadastro, 1 adedi spor ve 53 adedi de diğer kamu hizmetleri sektörlerine aittir. İlimiz genelinde 2023 yatırım yılının üçüncü toplantısı itibarıyla 2023 yılına ait 2 milyar 198 milyon 468 bin 164 TL ödeneğin 1 milyar 478 milyon 161 bin 426 TL’si harcanmıştır.” detaylandırması yaptı.

Toplantı, yatırımcı kurum ve kuruluşların 2023 yılı içerisinde Giresun ilinde gerçekleştirilen yatırımları ve yapımı devam eden veya planlanan çalışmalarıyla ilgili sunumları ile devam etti. Akabinde katılımcı kurum ve kuruluşların talep ve önerilerinin değerlendirilmesi ile koordinasyon gerektiren konuların görüşülmesiyle sona erdi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN