Hayvan Sağlığı Çalışmaları

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun'da 2017 yılında yürütülen çalışmaları değerlendirmek ve gelecek yılın iş planlamasını yapmak üzere, İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz toplantı salonunda, İl Müdürü Dr. Muhammet Angın'ın başkanlık ettiği yıl sonu değerlendirme toplantısına il müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ilçe müdürleri katılım sağlamıştır.

Toplantının açılış konuşmasında İl Müdürü Angın şu sözlere yer vermiştir; 'Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda 2018 yılı "Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Buzağı Ölümlerinin Önlenmesi Yılı" olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda gebe hayvanlara koruyucu aşılama yapılarak buzağı ishallerine bağlı kayıpların önlenmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca ahır hijyeni şartlarının iyileştirilmesi için çiftçi eğitim çalışmalarına yıl boyunca devam edilecektir. %15 olan buzağı kayıplarının 2018 yılı sonunda %5 seviyelerine indirilmesi hedeflenmektedir. Gebe veya damızlık dişi hayvan kesimleri önlenecek olup, sadece damızlık vasfını kaybetmiş dişi hayvanların kesimine müsaade edilecektir. Yürütülecek bu çalışmalar neticesinde canlı hayvan ve et ithalatının en kısa sürede bitirilmesi planlanmaktadır.

Hayvan hastalıkları ile mücadele ve hayvan hareketlerinin kontrolü için hayvan sayılarının belirlenmesi çalışmaları 31 Aralık 2017 tarihine kadar tamamlanacaktır. Tüm yetiştiricilerimizin bu tarihe kadar hayvancılık işletmelerini cezasız olarak güncelletmeleri önem arz etmektedir.'

Açılış konuşmasının ardından Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünün sunumu ile yapılan çalışmalar ve 2018 yılı iş planlaması hakkında ilçe müdürlüklerine bilgi verilmiştir. Soru cevap bölümü ile toplantı sonlandırılmıştır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN