Görele Ve Espiye-Tirebolu OSB'de Ödenek Beklentisi

Bölgelerin kalkınmasında sanayi tesislerinin önemine vurgu yapan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 'Bu kapsamda Görele İlçesi Çavuşlu Beldesi ile Espiye-Tirebolu bölgelerine kuruluşu gerçekleştirilen 3. ve 4. Organize Sanayi Bölgeleri Giresun'un doğu yakasının kalkınmasına stratejik katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle OSB kuruluş aşamasında yoğun gayretleriyle sürecin olumlu sonuçlanmasında katkılarını göz ardı edemeyeceğimiz Giresun Valisi Enver Ünlü ve ilçe belediye başkanlarımıza da buradan teşekkür ediyoruz.' sözlerini vurguladı.

PAYLAŞ

Sanayi tesislerinin bulunduğu bölgelerde ticari-sosyal potansiyelin güçlendirdiğine dikkat çeken Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; “2022 yılında işlemleri gerçekleştirilen ve Espiye-Tirebolu bölgesine kurulan 3. Organize Sanayi Bölgesi 65 hektarlık alanı kapsamaktadır. Yine yılın son günlerinde kuruluş işlemleri sonuçlandırılan bir diğer Organize Sanayi Bölgesi ise Görele 3. Organize Sanayi Bölgesi’dir. Bu bölgenin ise ilk etapta 37 hektarlık bir alana kurulması planlanmakla birlikte yörenin kamu arazisi olması münasebetiyle, sadece altyapı yatırım kararı ile sürecin hızlandırılması mümkündür.2023 yılı sanayi hamlesi açısından çok kritik bir dönem olması sebebiyle yatırım projesi aşamasında olan bu iki bölge için kamulaştırma ve altyapı yatırım kararının çıkartılması zaruridir.Genel seçimler öncesinde bu yatırımların gerçekleştirilmesi için, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca ödenek tahsis edilmesi gerekmekte ve buna yönelik görüşmeler devam etmektedir. Salt bu projelerin Giresun Valiliği, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve ilgili ilçelerin sorumluluğunda olmadığını bilerek, sürece yetkili kişi ve kurumlarında müdahil olmasını arzulamaktayız.” dedi.

Görele ile Espiye-Tirebolu ve iç bölgede kalan ilçelerimizin sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksinde bölge ortalamasının altında bir grafik sergilemesinin önüne geçmenin en kısa ve sağlam adımının OSB yatırımı olduğunu yenileyen Başkan Çakırmelikoğlu, il dışı ve yurtdışına göçte bölge ortalamasının üstünde bir sirkülasyon sergileyen yörenin göç alabilmesi ve nitelikli ticari iş alanların oluşabilmesi adına bu yatırımların oluşması gerektiğinin altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN