Giresun ve Fındık Bizim Kırmızı Çizgimizdir

PAYLAŞ

Merkezi Giresun’da bulunan Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği üzerinden fındığın başkenti Giresun’a dil uzatan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Gürdoğan’a cevap Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan’dan geldi.

Giresun Ticaret Borsası ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası konuya sessiz kalırken Giresun ve fındık denilince gözünü budaktan esirgemeyen Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan, “Bursa’da yetişen şeftaliyi, egede yetişen domatesi, mandalinayı, Türkiye karasularında avlanan deniz mahsullerini Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği üzerinden ihracat işlemi gerçekleştirip, hiç kimse fındık ihracatının merkezi Trabzon olmalı cüretine kalkışmasın. Fındık ihracatının en fazla Trabzon’dan yapılmasıyla öğünler ilk önce üretim miktarına ve fındık kalitesine bir baksın ve ondan sonra konuşsun. Tekelci firmaya ait fındık kırma fabrikası Trabzon’da olmasa acaba bahsi geçen ilden ne kadar fındık ihracatı gerçekleşir” dedi.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Gürdoğan’ın Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Edip Sevinç ile yaşadığı tartışmansın altında aslında Giresun düşmanlığı yattığını savunan Karan, “Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği’nin merkezi Giresun’sa Giresun kalmalıdır. Giresun Ziraat Odası olarak bugüne kadar ihracatçılar birliği ile yıldızımız hiç barışmadı, fındık üreticisinin emeğini sömürülmeye devam ettiği sürece de barışmayacaktır. Ama Giresun’un kazanımlarını ve kurumlarını da hiç kimseye harcatmayız. Giresun ve fındık bizim kırmızıçizgimizdir. İkisi de Trabzonlu olan Edip Sevinç ile Ahmet Gürdoğan arasındaki tartışma veya çekişme bizi alaka etmez ancak tartışma fındığın başkenti Giresun’a dil uzatacak seviyeye geldiyse ve Gürdoğan’a gerekli cevabı vermesi gerekenler sessiz kaldığı bir noktada biz sessiz kalamazdık” ifadelilerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN