Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Duyuru

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Sosyal medyada yer alan bir videoda; Bulancak ilçemizde 5996 sayılı kanun ve Yurt İçinde  Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkında  Yönetmeliğin ilgili maddelerine  aykırı olarak  resmi veteriner sağlık raporu olmadan bir araçta kaçak olarak  satılırken yakalanan ve Kaymakamlık talimatıyla görevlendirilen İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz veteriner hekimleri ve kolluk kuvveti marifetiyle el konulan mevzuat gereğince işlem yapılan çıkma tavuklarla ilgili görüntüler tarafımızdan incelenmiştir.

Bu işlem; 5996 sayılı kanun ve ilgili yönetmelik  kapsamında İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen sağlık elemanlarınca ve ilgili diğer kurumların desteğiyle hayvan ve insan sağlığını korumak amacıyla yapılan fenni çalışmalardır.

Söz konusu çalışma esnasında uygulanan yöntem veya diğer hususlardan kaynaklanan olumsuzluklar söz konusu olup olmadığı konusunda Valilik Makamınca araştırma başlatılmıştır ve  sonuçlandığında kamuoyu bilahare bilgilendirilecektir. Ayrıca kaçak ve sağlık raporsuz kanatlı hayvan nakleden ilgili şahıslar ve araç sahibi hakkında da 5996 sayılı kanun kapsamında idari para cezası işlemi uygulanmıştır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN