Giresun'da 227 Hafız İcazet Aldı

PAYLAŞ

İl Müftülüğü'ne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 227 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" yapıldı. 
 
Giresun İl Müftülüğü'ne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayıp, Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan 227 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi. 
19 Eylül Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen merasim, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mehteran gösterisi ile başladı. 
“YOLUNUZ KUR’AN’IN YOLU OLSUN” 
Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ramazan Topcan hafızlık geleneğinin yaşatılmasına katkı sağlayan Giresunlu vatandaşlara, öğrencilere, ailelerine ve Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür etti. 
İl Müftüsü Topcan, Kur’an-ı Kerim’in insanı ve inanan toplulukları yücelttiğine dikkati çekerek, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak sadece hafızlık müessesini yaşatmak için mücadele vermiyoruz bir taraftan Peygamber (a.s.) sünneti bu geleneği yaşatma mücadelesi verilirken diğer taraftan da toplumun ihtiyacı olan erdemli, faziletli, toplumun özlemi insanları yetiştirmek için de büyük bir mücadele içerisindeyiz. Bunlardan terör olmaz, terörist olmaz, kavga olmaz, patırtı olmaz. Huzurlu bir toplum isteniyorsa yürüyün Kur'an'ın arkasından, yolunuz Kur'an'ın yolu olsun, Efendimizin yolu olsun.” dedi. 
“AHLAKIN TEMELİ KUR’AN-I KERİMDİR” 
Merasime konuşmacı olarak katılan Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Kur’an-ı Kerim’in müminler için şifa kaynağı olduğunu belirtti. 
Kur’an’ı Kerim’i okumak ve ezberlemekle birlikte onu hayatın merkezine konumlandırmanın önemine değinen Kondi, “Kur’an-ı Kerim bize iyilikte yarışmayı, takva elbisesini giymeyi, insanlarla iyi ilişki içerisinde bulunmayı, çoluk çocuğumuza dini öğretmeyi, komşularımızla iyi geçinmeyi, ailemizle iyi münasebet kurmayı emreder.  
Allah Rasulü’nün (s.a.s) insanlara İslamiyet’i anlatırken ölçüsü bellidir; güleryüz, tatlı dil ve ilim. Hiç iyilik yapamıyorsanız kardeşlerinize, ülkenize dua edin. Yeryüzünde huzuru, barışı, Allah’ın dinini anlatma görevi hayırlı ümmet şartı olarak Kur’an’da bildiriliyor. Çocuklarımızı iyi yetiştirelim, vatanına, milletine, insanlığa saygılı olsunlar.” diye konuştu. 
“HAFIZLARIMIZI GÖRMEK BİZLERİ UMUTLANDIRIYOR” 
Programa katılan Giresun Milletvekili Kadir Aydın icazet merasimine gösterilen teveccühün kendini mutlu ettiğini ifade ederek, “Birçok olumsuz dış etkene rağmen Allah’ın ve Peygamberimizin (s.a.s.) yolunu seçtiniz. Sizleri görmek bizleri umutlandırıyor, heyecanlandırıyor ve endişelerimizi ortadan kaldırıyor. İnanıyorum ki hafızlığın bereketi bu ülkenin geleceğine umut olur. İçinizde taşıdığınız cevher sizleri ve milletimizi koruyacaktır. Başta aileleriniz olmak üzere emek veren herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 
“HAFIZLIK EN BÜYÜK PAYEDİR” 
Giresun Valisi Enver Ünlü programda yaptığı konuşmada, hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencileri tebrik ederek şunları söyledi: “Kutsal kitabımız Rabbimizin lütfuyla tek bir harfi değişmeden günümüze kadar gelmiştir. Rabbimiz hafızlar sayesinde Kur’an-ı Kerim’i koruduğunu ve kıyamete kadar da koruyacağını vaat etmiştir. Bugün dünyanın neresinde Müslüman varsa orada mutlaka hafızlar vardır. Bu Kur’an’dan başka ne mukaddes olarak kabul edilen ne de insanların yazdığı hiçbir kitaba nasip olmayan bir ayrıcalıktır. İşte bu Kur’an mucizesidir. Bizlere ilk emri ‘Yaradan Rabbinin adıyla oku’ olan bir dinin mensupları ve ‘Sizin için en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretenlerinizdir.’ diye buyuran Peygamberin (s.a.s.) ümmeti olarak Kur’an-ı Kerim’i daha fazla zihinlere, gönüllere ulaştırmak zorundayız.” 
Hafızlığın Allah’ın yeryüzünde bir insana verebileceği en büyük nimet, şeref ve paye olduğunu belirten Vali Ünlü, “Hafızlık adeta canlı bir Kur’an haline gelmektir. Kur’an-ı Kerim’in tamamını aklına ve kalbine nakşetmektir. 600 sayfalık Allah kelamını ezberlemek herkese nasip olmaz. Buradaki 227 kardeşimiz fedakâr hocalarının direktifleri altında disiplinli ve gayretli çalışmalarıyla bıkmadan, yılmadan, usanmadan ve hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadan çok şükür bu süreci başarıyla tamamladılar ve Yüce Allah’ın bu vaadine nail oldular. Sözlerin en güzeli ve mümin gönüller için şifa kaynağı olan Kur’an-ı Kerim bize en güzel ahlakı göstererek iyi kul olmayı, iyi anne baba olmayı, iyi evlat, iyi kardeş, iyi bir vatandaş olmayı her şeyden önce iyi bir insan olmayı öğretir. İşte bu eğitimler aile ve toplumsal hayatımızı değiştirmeli ki o zaman maksadına ulaşmış olsun. Yalnızca öğrenilip hayatımıza tesir etmeyen bir eğitimin olumlu bir neticesi maalesef olamaz. Hafızlık sadece okumak ve öylesine ezberlemek değildir. Onu anlayıp hayatının her noktasında kendine kılavuz yaparak aydınlattığı yolda yürümektir. Sizlerin de bu yoldan sapmadan yürüyeceğine, Kur’an-ı yaşayarak ve yaşatarak topluma örnek olacağınıza ve sizden sonra gelenlere tüm bildiklerinizi aktaracağınıza, onlara da örnek teşkil edeceğinize gönülden inanıyorum.” şeklinde konuştu. 
HAFIZLAR KUR’AN ZİYAFETİ SUNDU 
Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Erhan Mete’nin Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunduğu programda mezun olan hafızlar Fil, Kureyş, Maun, Kevser, Kafirun, Nasr, Tebbet, İhlas, Felak, Nas ve Fatiha sureleri ile Bakara Suresi'nin ilk 5 ayetini okudu.  
Merasim, Reisu'l Kurra Vekili Kurra Hafız Mehmet Sevinç tarafından yapılan duanın ardından hafızlara hediye takdimi ile sona erdi. 
Merasime Vali Enver Ünlü, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Öden, belediye başkanları ve başkan yardımcıları, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, icazet alan öğrencilerin aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Programda Bartın’da bir maden ocağında yaşanan grizu patlaması sonucu yaşamını kaybeden vatandaşlar rahmetle anıldı.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN