Gelin Kayası'na Seyir Terası Projesi

  Vali  Mehmet Fatih Serdengeçti, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, sırasıyla Erimez Kulakkaya yolu, Gelin Kayası, Mesudiye köyü, Kulakkaya Yaylası ve Giresun İl Özel İdaresi Ülper Şantiyesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi ve bölgedeki durumu yerinde inceledi.

PAYLAŞ

 

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’nin ziyaret ve incelemelerinde İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Şahin, Yavuzkemal Belediye Başkanı Adem Önal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Tolga Erener, İl Genel Meclis Üyesi Fuat Yurt ile diğer yetkililer de hazır bulundu.

  Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, şehrin farklı bölgelerinde gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemelerle önemli projeleri yakından takip etti.

ERİMEZ KULAKKAYA YOLU

Vali Serdengeçti, ilk olarak 2020 yılında oluşan sel afetinden zarar gören ve daha sonra Haziran ve Temmuz 2023 tarihlerindeki aşırı yağışlardan da etkilenen Erimez Kulakkaya yolu üzerinde yapımı devam eden duvar ve yol yapım çalışmalarını inceleyerek, afet sonrası yeniden yapılanma çalışmalarını denetledi.

Vali Serdengeçti, incelemelerle ilgili olarak “Yolları tahrip olan bölgelerimizin son durumunu tetkik ederek yapılacak çalışmaları değerlendirdik.” sözlerine yer verdi.

GELİN KAYASI

Giresun'un turizm potansiyelini artırmayı hedefleyen bir diğer projeyi değerlendiren Vali Serdengeçti, Gelin Kayası'nın seyir terası ve çevre düzenlemesi yapımının henüz proje aşamasında olduğu bilgisini aldı.

Bu eşsiz bölgeyi turizme kazandırma çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek “Dik bir yamaçta sıra dışı duruşu ve efsanelere konu olan hikâyesiyle göz kamaştıran ‘Gelin Kayasını’ turizme kazandırmak için seyir terası ve çevre düzenleme faaliyetleri başta olmak üzere yapabileceğimiz çalışmaları yerinde değerlendirdik.” cümlelerine yer verdi.

MESUDİYE KÖYÜ

Vali Serdengeçti, Gelin Kayası’nın ardından Mesudiye köyünde yapılması planlanan çalışmaları da yerinde değerlendirdi.

Mesudiye köyünde vatandaşlarla da bir araya gelen Vali Serdengeçti, hemşehrilerimizle çay içip taleplerini dinledi.

Vali Serdengeçti, ziyaretle ilgili olarak “Aziz hemşehrilerimizle yan yana olmanın verdiği huzur paha biçilemez...” sözlerine yer verdi.

KULAKKAYA YAYLASI

Vali Serdengeçti, ziyaret ve incelemelerine ilimiz turizmi için önemli destinasyon merkezleri ile devam etti. Giresun'un doğal güzelliklerini turizme açma amacıyla Kulakkaya Yaylası'nda yapılan çalışmaları inceleyen Vali Serdengeçti, turizm destinasyonlarını geliştirmek için yapılması gerekenleri değerlendirdi.

Vali Serdengeçti ve beraberindeki heyet, Yavuzkemal Belediyesi Sosyal Tesislerini de ziyaret etti.

Vali Serdengeçti, ziyaret sırasında vatandaşlarla ve esnaflarla da bir araya geldi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada Vali Serdengeçti, bölge halkıyla sohbet ederek onların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Esnaflarla da görüşen Vali Serdengeçti, yaylanın ekonomik durumu ve esnafların yaşadığı zorluklar hakkında bilgi aldı.

Yaylanın genel durumu ve yapılan çalışmalar hakkında Yavuzkemal Belediye Başkanı Adem Önal’dan bilgi alan Vali Serdengeçti, yaylanın turizm potansiyelini artırmak amacıyla yürütülen projeler hakkında da bilgi aldı.

Sohbet sırasında Vali Serdengeçti, yaylanın doğal güzellikleri ve yerel kültürü hakkında da olumlu görüşlerini paylaştı.

Ziyaretle ilgili olarak Vali Serdengeçti, “Büyüleyici güzelliğe sahip Kulakkaya Yaylamızda kıymetli esnafımızı ziyaret ederek hayırlı işler, bereketli kazançlar diledik.” paylaşımında bulundu.

GİRESUN İL ÖZEL İDARESİ ÜLPER ŞANTİYESİ

Son olarak Vali Serdengeçti, Giresun İl Özel İdaresi Ülper Şantiyesini ziyaret ederek şantiyedeki çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Vali Serdengeçti'ye, Ülper Şantiyesinde bulunan Asfalt Plenti ve Konkasör Tesisleri'nde gerçekleştirilen; kırma, eleme ve asfalt üretim kapasiteleri ile tesisin personel sayısı, araç gereç ve iş makinesi durumu hakkında ayrıntılı bilgi sunuldu.

Makine İkmal Şefliğine bağlı Bakım Onarım Atölyesinde de incelemelerde bulunan Vali Serdengeçti’ye burada yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verildi. Verilen bilgilerde, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne ait araç ve personel durumu ile ihtiyaç duyulan hizmet türleri ve araçlar konularına değinildi.

Yetkililer tarafından Vali Serdengeçti'ye verilen bilgiler arasında, İl Özel İdaresi'nin makine parkına toplam değeri 22 milyon 303 bin 223 TL olan yeni araçlar kazandırıldığı belirtildi. Bu kapsamda, 1 toprak silindir, 1 kanal kazıcı, 1 çekici araç, 1 satıh kaplama makinesi ve 2 çöp kamyonu olmak üzere çeşitli araçlar alındı. Bu yeni eklemelerle birlikte, İl Özel İdaresi'nin makine parkı daha da güçlenerek hizmet kapasitesi artırıldı.

Vali Serdengeçti, şantiye ziyaretinin ardından yaptığı paylaşımda "Gayemiz hizmet, gayretimiz Giresun... İl Özel İdaremiz Makine Parkına son dönemde 22.303.223 ₺ değerinde yeni araçlar kazandırdık. Yeni hizmet araçlarımızın ilimize hayırlı olmasını diliyor ve görevli personellerimizin kazasız belasız kullanmalarını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN