Espiye İlçesini Ziyaret ve İncelemeler

  Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Espiye ilçesini ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulundu.

PAYLAŞ

Vali Serdengeçti, ilçe ziyaretleri kapsamında 17 Kasım Cuma günü Espiye Kaymakamlığı, Espiye Aile Destek Merkezi ve Espiye Belediye Başkanlığı ile esnafları ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Sayın Serdengeçti'yi Hükümet Konağı önünde Espiye Kaymakamı Taner Tengir ve ilçe protokolü karşıladı.

Karşılama töreninin ardından  Vali Serdengeçti, Espiye Aile Destek Merkezini (ADEM) ziyaret ederek, yetkililerden ailelere yönelik sunulan destek hizmetleri ve projeler hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

Aile Destek Merkezi çalışanları ve Kaymakam Tengir, Vali Serdengeçti'ye merkezle ilgili olarak; Cumhurbaşkanlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyesinde hayata geçirilen proje kapsamında açıldığını, ailenin temeli olan kadınlara meslek edindirmek ve kadınların çalışma hayatında kalifiye eleman olmalarını sağlamak amacıyla kişisel gelişim ve beceri kursları düzenlendiği bilgileri aktarıldı.

Vali Serdengeçti, merkezde yer alan atölye sınıfları, derslik, mutfak ve yemekhane ile çocuk oyun alanında incelemelerde bulunarak kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Yaptıkları ürünlerle ilgili bilgi alan Vali Serdengeçti, oyun alanındaki çocuklarla da yakından ilgilenerek onlara oyuncak hediye etti. 

Ziyaretin sonunda  Vali Serdengeçti,  ADEM yetkililerine ve personeline çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, 'Espiye'deyiz...' başlığıyla "5 kurs eğitmeni ve 82 kursiyer ile birlikte hizmet veren Aile Destek Merkezimizi (ADEM) ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledik. Kişisel gelişim ve beceri faaliyetlerinin itinayla sürdürüldüğü ADEM'de 2024'ten itibaren çini, takı tasarımı, kumaş boyama, süs ve hediyelik eşya yapımı, iğne oyası vb. kurslar da verilecek. Hayatın her alanında başarıyla gurur duyduğumuz kadınlarımızın destekçisi olmaya devam edeceğiz." paylaşımında bulundu.

ADEM ziyaretinin ardından Espiye Kaymakamlığına geçen Vali Serdengeçti, Espiye Kaymakamı Taner Tengir ile Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere ve kurum amirleriyle bir araya geldi.

Kaymakam Tengir tarafından Espiye’nin tarihi, coğrafyası, nüfusu, idari ve sosyal durumu, asayiş ve güvenlik durumu, ekonomik durumu, sağlık hizmetleri, eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm, mahalli idareler, İlçe Özel İdaresi ve KÖYDES projeleri ile gerçekleştirilen yatırımlar başta olmak üzere güncel durum ve yerel yönetim faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Espiye Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Serdengeçti, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere ile bir araya gelerek ilçenin genel durumu, yapılan projeler ve hedeflenen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Serdengeçti, Başkan Karadere’ye ilçeye kazandırmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek görevinde başarılar diledi. Başkan Karadere de Vali Serdengeçti'ye nazik ziyaretlerinden dolayı şükranlarını sundu.

Vali Serdengeçti, bu ziyaretlerle ilgili olarak da "Kaymakamlığımızı ve Belediyemizi ziyaret ederek ilçe genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldık." sözlerine yer verdi.

Vali Serdengeçti, Espiye Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından ilçedeki esnafları ziyaret ederek yerel işletmelere ve esnafa olan desteğini bir kez daha gösterdi. Esnafın beklenti ve önerilerini dinleyen Vali Serdengeçti, onlarla samimi bir diyalog kurarak "Her caddesinde, her sokağında ayrı bir huzur var... Değerli esnafımızı ziyaret ederek işlerinde bereket diledik, hasbıhal ettik. Güler yüzlü hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN