Eski Coşkusuyla Kutlamanın Sevinci İçindeyiz

Geleneği yıllardır sürdürdüğümüz bölge halkımız arasında'Mayıs Yedisi', 'Su Bayramı', 'Deniz Bayramı' veya kısaca 'Yedi' olarak bilinen bu bayramımız pandem sürecinin etkileri azalmasıyla yeniden eski çoşkusuyla kutlamanın sevinci içersindeyiz.

PAYLAŞ

Geleneği yıllardır sürdürdüğümüz bölge halkımız arasında“Mayıs Yedisi”, “Su Bayramı”, “Deniz Bayramı” veya kısaca “Yedi” olarak bilinen bu bayramımız pandem sürecinin etkileri azalmasıyla yeniden eski çoşkusuyla kutlamanın sevinci içersindeyiz.

Her yılın Mayıs ayında 20. gününde ulusal bir şenliğe döndürdüğümüz bu günde,  gelenek ve göreneklerimize sahip çıkarak, gelecek kuşaklarımıza aktarmanın sorumluluğu bilincindeyiz.

Böyle bir kültür geleneğinin 3 bin yıldır yaşatılmasından dolayı çok mutlu olduğumuzu, gelecek yıllarda da yaşatılmaya devam edecektir. 3 bin yıllık mitolojik bir geçmişe dayanan Uluslararası Giresun Aksu Festivali’nin 45.’sini kutluyoruz. Böyle protokol bazında şenlikler gerçekleştirilmeden öncesinde de halk kendiliğinde Mayıs Yedisi’nde bu şenlik alanındaki dere ile denizin birleştiği alana gelerek ritüelleri gerçekleştirmekteydi. Bu açıdan bakıldığında 3 bin yıllık bir geçmişle en eski şenliklerden bir tanesidir.

 

Bu konuda kültürümüzü sahip çıkmak adına 19,20,21,22 Mayısta Giresun Belediyesi tarafından düzenlenecek Giresun Aksu Festivali’ne tüm hermşerilerimi bekliyorum.

Son olarak Mayıs Yedisi Bayramını kutluyor, tüm vatanşlarımıza sağlık, huzur ve esenlikler dilerim.

Ak Parti Giresun İl Başkanı

Kenan Tatlı 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN