Ergün Özdemir Son Yolculuğuna Uğurlandı

Vali Enver Ünlü, Opr. Dr. Ergun Özdemir için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

PAYLAŞ

Vali  Enver Ünlü, Opr. Dr. Ergun Özdemir için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

78 yaşında hayatını kaybeden Opr. Dr. Ergun Özdemir için 3 Ekim Pazartesi günü Hacı Miktad Camii'nde öğlen namazını müteakip cenaze namazı kılındı.

Giresun’da önemli sağlık hizmetlerinin yanında bürokrat ve siyasi kimliğiyle de tanınan iki dönem milletvekilliği yapmış Özdemir, Giresun Merkez Belediye Kabristanlığında sevenlerinin gözyaşları ve duaları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Vali Ünlü, cenaze töreninde yaptığı konuşmada “Bugün çok değerli bir büyüğümüzü, ağabeyimizi, Doktor Ergun Özdemir'i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Onu son yolculuğuna, ebediyete uğurlamak için son vazifemizi yapmak için toplandık. Kendisi bu memleketimiz için Giresun için birçok değerli hizmetlerde bulunmuş, pek çok hastaya şifa dağıtmış, pek çok kardeşimizin iş bulmasına vesile olmuş, örnek olmuş, pek çok kamu hizmetinin, kamu kurum ve kuruluşunun eserler kazandırmasında önemli görevlerde bulunmuş, Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yapmış, 19 ve 20. dönem milletvekilliği yaparak ülkemizi ve ilimizi en güzel şekilde parlamentoda temsil etmiş, çok kıymetli vazifeler üstlenmiştir. Gerçekten acımız büyük. Kıymetli ailesinin, sevenlerinin, değerli Giresunlu hemşehrilerimizin acılarını yürekten paylaşıyorum. Sayın İçişleri Bakanımızın taziye dileklerini, kıymetli ailesine iletiyorum. Hepimizin başı sağ olsun, Allah sabırlar versin. Son vazifemizi, bu güzel mahşeri kalabalıkla birlikte yerine getireceğiz İnşallah. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Gençlerimize, bizlere örnek olsun. Örnek alınacak güzel bir devlet adamıydı. Vazife aşkıyla yanıp tutuşan çok değerli büyüğümüze bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Değerli ailesine, kederli ailesine, sevenlerine, hepimize de başsağlığı diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Cenaze törenine katılan Vali Ünlü, yaptığı paylaşımda da “19. ve 20. dönem Giresun Milletvekilliği ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerinde bulunmuş, ilimizin sevilen değerlerinden Opr. Dr. Ergun Özdemir'i son yolculuğuna dualarla uğurladık. Rabbim merhametiyle muamele buyursun. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.” sözlerine yer verdi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Ergun Özdemir, İstanbul Giresun Yüksek Tahsil Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Giresun Sosyal Sigortalar Kurumu ve Devlet Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanlığı, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve Müsteşarlığı, Başbakanlık Danışmanlığı ve Vakıflar Bankası İdare Meclisi Üyeliği görevlerini yürüttü. 19 ve 20. Dönem Giresun Milletvekilliği de yapan Özdemir, evli ve iki çocuk babasıydı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN