Eğrice Kamp ve Karavan Parkı Projesi İmza Töreni

Valilik Hizmet Binası'nda   gerçekleştirilen törene Vali  Enver Ünlü, Piraziz Kaymakamı Kezban Yerlikaya, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Karaca katıldı.

PAYLAŞ

Vali Enver Ünlü, DOKAP projeleri kapsamında Eğrice Kamp ve Karavan Parkı Projesi İmza Töreni’ne katıldı.

Valilik Hizmet Binası’nda   gerçekleştirilen törene; Vali  Enver Ünlü, Piraziz Kaymakamı Kezban Yerlikaya, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Karaca katıldı.

Vali Ünlü, imza töreninde yapmış olduğu konuşmada; “Giresun'umuz çok önemli bir turizm şehri olmaya aday büyük potansiyel…Birun’umuz, Kulakkaya’mız, Mavi Göl’ümüz, Kuzalan Şelale’miz, DOKAP’ın desteğiyle büyük mesafe kat ettiğimiz Göksu Travertenleri’miz, yine ajansın çalıştığı 4 tane turizm merkezi uygulama planlarımızla beraber inşallah biz de turizmde Giresun'umuzu hak ettiği yere taşımayı hedefliyoruz…

Öncelikle kamuoyunu bu projelerin gerekliliğine hazırlamak lazım. Giresunlu hemşehrilerimizle beraber bu projeyi hayata geçirmemiz lazım. Burada yaptığımız çalışma son aşamasına geldi; Eğrice Kamp ve Karavan Parkı Projesi. Yine DOKAP tarafından desteklenen Görele Çavuşlu bölgesindeki karavan park, Doğu Karadeniz’imizin en büyük karavan park alanı…

Özellikle Karadeniz bölgesi doğa turizmi, eko turizmi anlamında çok büyük potansiyel barındırıyor. Bu çalışmalar kapsamında inşallah bu kamp ve karavan parkı projesi ile başta Piraziz ilçemiz olmak üzere ki orası biliyorsunuz Batı Karadeniz'de bizim giriş kapımız. Havalimanından inen turistler; misafirlerimiz ilk Piraziz ilçemizi geçiyorlar. Piraziz ilçemiz bizim bu anlamda bir hoş geldiniz merkezi gibi olmak durumunda...

DOKAP Başkanımızın ve Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın desteğiyle bu projede bu imzalarla birlikte inşallah önemli bir mesafeyi almış olacağız. Ben başta Sayın DOKAP Başkanımıza, Genel Sekreterimize, Piraziz Kaymakamımıza, İl Özel İdaresi çalışanlarımıza, emeği geçen bütün uzman arkadaşlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İlimiz turizminin kalkındırılması ve geliştirilmesi adına çok önemli bir proje. Herkese teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlı uğurlu olsun.” cümlelerine yer verdi.

İmza töreni, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Eğrice Kamp ve Karavan Park Projesi, Piraziz ilçemizde hayata geçirilecek olup bölgemizde alternatif turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, ilimizin turizmden elde ettiği geliri artırmak, istihdama katkı sağlamak, yerel halkın da bireysel veya ailesiyle vakit geçirebileceği sosyal bir alan oluşturmak amacıyla hazırlandı.

Projenin toplam maliyeti 958.757,90 TL olup proje kapsamında; 1 adet büfe konteyner (2,40 m x 6,00 m boyutlarında dış cephesi ahşap görünümlü kompozit kaplamalı), 2 adet büfe konteyner (2,40 m x 2,40 m boyutlarında dış cephesi ahşap görünümlü kompozit kaplamalı), 5 adet WC + Duş konteyner, 200 adet şezlong, 100 adet plaj şemsiyesi, zemin düzenlemesi, 15 adet tek kişilik balıkçı kanosu, 7 adet güvenlik kamerası ve 1 adet kayıt cihazı ile 10 adet karavan alanı yapılması planlanmaktadır.

Karavan endüstrisi, Kovid-19 salgını sürecinde son derece tercih edilir bir turizm aracına dönüşmüş olup nitelikli karavan park alanlarının olmadığı durumlarda seyahat eden karavan kullanıcıları kentleri ziyaret etmekte fakat gerek konfor gerek güvenlik kaygıları nedeniyle ziyaretler son derece kısa tutulmaktadır. Proje neticesinde bölgemize gelecek karavan kullanıcılarının bu endişeleri ortadan kalkacak; ziyaretçiler, karavan parkta konaklarken bölgede nitelik ve nicelik yönünden potansiyeli yüksek turizm destinasyonlarının her birini ziyaret etme fırsatına sahip olacaklardır. Bu durum yalnızca karavan park alanlarının kullanımını değil bölgemizdeki soyut ve somut tüm değerlerin de deneyimlenme fırsatını artıracaktır.

Çavuşlu Karavan Park Projesi dahil Giresun’da başlatılan karavan park çalışmalarıyla yüksek turizm potansiyeline sahip Doğu Karadeniz Bölgesinde güvenli ve nitelikli karavan park alanı eksikliğinin giderilmesi, bölgenin alternatif turizm türlerine de uyumlu hale getirilmesi ve artan taleplerin karşılanabilmesi hedeflenmektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN