Eğribel Tüneli Tek Tüpten İki Yönlü Olarak Ulaşıma Açıldı

Dereli-Şebinkarahisar Devlet Karayolu üzerinde bulunan ve yapım inşaatı devam eden Eğribel Tünelinin sağ tüpü, kış şartlarında güvenli geçiş sağlamak amacıyla 1 Aralık Perşembe günü itibariyle iki yönlü olarak trafiğe açıldı.

PAYLAŞ

Her biri 5900 metre olmak üzere çift tüp uzunluğu 11 Bin 800 metre olan ve 1800 metrelik bağlantı yollarını da kapsayan tünel projesinin tamamlanmasıyla yol kullanıcılarına zorlu anlar yaşatan Eğribel Geçidinin olumsuz etkileri giderilecek, güzergâh 6,5 km kısalarak ve mevcut yola göre zamandan da 25 dakika tasarruf sağlanacaktır.

Eğribel Tüneli ile bağlantı yolları, Doğu Karadeniz’i İç Anadolu ve güney bölgelerine bağlayan Giresun – Dereli – Şebinkarahisar Devlet Yolu üzerinde yer alan 2200 rakımlı Eğribel Geçidi‘nin mevsim şartlarından etkilenmeden güvenli ve konforlu geçilerek, Giresun ile Sivas arasında kesintisiz trafik akışının sağlanması, bölgenin ticaret, ekonomi, sanayi ve turizmine katkı sunulması amacıyla projelendirilmiştir.

Giriş kotu 1860 metrede başlayan 5900 metrelik çift tüplü tünel, yüzde 2,86 eğim ile 1720 metre kotunda son bulmaktadır. Tünelde her iki tüpte kazı ve destekleme imalatı bitirilmiştir. Sağ tüpte nihai kaplama betonu ve binder seviyesinde üstyapı imalatları tamamlanmış olup elektrik ve elektromekanik işler devam etmektedir. Sol tüpte çalışmalar ise devam etmektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN