Devlet Destekleri ve İş Güvenliği

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, S.S. Bulancak Sanayi İşletme Kooperatifinin  düzenlemiş olduğu Devlet Destekleri ve İş Güvenliği Eğitim Programı toplantısına katıldı.
 
Toplantının başlangıcında kısa bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, “Bugün Sanayi Kooperatifimizin sorunlarını, sıkıntılarını yerinde görmek ve değerlendirmek üzere bir araya geldik. Bizler öncelikli olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bu şekilde davrandığımız takdirde kendi içimizde var olan sıkıntılarımızı da daha kolay çözeriz. Bunun dışında Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri hanımefendinin başlattıkları proje konsepti kapsamında çocuk işçi çalıştırılmaması noktasında da çalışmalarımız var. Çocuk işçi çalıştırılmasının önlenmesi için bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızın topyekûn bir çalışması söz konusu.  Sizlerden ricam bu konuya en üst düzeyde hassasiyet göstermeniz. Çıraklık eğitim birimlerimiz var. Orada staj amaçlı öğrencilerimiz var. Yine teknik liselerimizden gelen öğrencilerimiz var. Ama bunun dışında çocuk işçi çalıştırılmaması gerekli hassasiyeti hepimiz lütfen gösterelim. Tabi biz küçük ve orta ölçekli sanayimizi önemsiyoruz. Çünkü burada ara elaman niteliğindeki arkadaşlarımız özellikle imalat sanayinin ana dinamiğini teşkil ediyorlar. Eğer biz imalat sanayinin gelişmesinde bir yere varmak istiyorsak küçük ve orta ölçekli kobilere en üst düzeyde desteğimizi sunmak zorundayız.” diye konuştu.
 
Konuşmanın ardından S.S. Bulancak Sanayi İşletme Kooperatifi Başkanı sanayi sitesindeki alan yetersizliğinden, sanayi içerisindeki yolların ağır araçlara dayanamayışından, Bulancak Belediyesine yeşil alan olarak terkedilen yerlerin geri alınması talebinden, hurda araçların sanayi sitesine güvenli estetik ve kullanılabilir alan konusunda verdiği zararlardan, sanayi giriş kavşağında ki kontrolsüzlükten dolayı yaşanan kazalardan hakkında bilgi verdi. KOSGEB İl Müdürü Yasin Sefer devlet desteklerinden ve esnafların hangi koşullarda bu desteklemelerden yararlanabilecekleri hakkında bilgi sunarken, SGK İl Müdürü Erdal Özdemir kayıtsız işçi çalıştırılmamasından, mesleki yeterliliğin sağlanmasından ve her işçinin kendi yeterli olduğu işi yapmasından, mesleki yeterlilik belgesinin öneminden, Çalışma ve  İŞKUR İl Müdürü  Mustafa Sarı işçi ile işin nasıl buluşturulduğundan, İŞKUR’dan kayıtlı işçi çalıştırıldığın da yararlanılabilecek devlet desteklerinden, İş Güvenliği Uzmanı Beyazıt Öztürk ise iş güvenliğinin ne kadar önemli olduğu, bu konuda nasıl eğitim alabileceğinden bahsederek, ayrıntılı bilgiler verdiler.
  
 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN