Cumhurbaşkanı Erdoğan,Doğankent'te Halka Hitap Etti

PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Ağustos’ta yaşanan sel felaketi sonrasında incelemelerde bulunmak üzere geldiği Giresun programı çerçevesinde Doğankent ilçesini ziyaret etti.

Doğankent Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçedeki sel felaketi ile ilgili bilgi aldıktan sonra belediye binasından vatandaşlara hitap etti.

Büyük bir sel felaketinden sonra bölgede olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün temenni ve arzularının Giresun'un ilçelerini tekrar aslına dönüştürmenin gayreti olduğuna değindi.

Bu kapsamda Dereli'de ilk toplantıyı yaptıklarını, vatandaşların coşkusunu ve heyecanını gördüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Şu an tek dertlerinin süratle yıkılan yerleri yeniden ihya etmek olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) aracılığı ile gerçekten ihtiyacı olup müracaatı yapan esnafa 50'şer bin lira hibe verileceğini söyledi.  

DOĞANKENT’E DOĞAL GAZ MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti sırasında Doğankent'te doğal gazın bulunmadığının kendisine iletildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Arkadaşlarımız, Sayın Başkan kendileri de söylediler. Ben bu bölgenin doğal gazını işletecek, yapacak olan firmaya biraz önce telefonla talimatı verdim. Dedim ki 'Hem Dereli'yi hem Doğankent'i süratle programa alacaksın, buraların da hemen altyapısı üstyapısı ile beraber doğal gazını temin edeceksin. 'O da 'BOTAŞ'tan temin edilirse ben de buradaki üzerime düşeni yaparım' dedi. Ben de BOTAŞ'a gerekli talimatı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanım zaten yanımda, inşallah gerekli talimatı helikopterde vereceğiz."

DOĞANKENT’E “GÜN HASTANESİ” MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti sırasında kendisine Doğankent'te yaşayan vatandaşların hastane için Tirebolu'dan istifade ettiği bilgisinin de verildiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Bu konuyla ilgili de Ankara'ya döner dönmez Sağlık Bakanıma da talimatı verip buraya bir 'gün hastanesi' inşallah böyle bir hastaneyi de buraya süratle kazandıralım, yapalım istiyorum. Döner dönmez talimatını verip buraya 'gün hastanesini' inşa edip hemen doktorunu hemşirelerini buraya tayin etmek suretiyle hizmete açalım."

Giresun'da TOKİ'nin yapacağı işlerin olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "TOKİ'nin yapacağı işlerde de merkezde heyelan riski altındaki konutlarımızın yerine 120 konut inşa edeceğiz, Çevre Şehircilik Bakanımız yanımızda. Süratle bunun adımlarını atacak ve 55 dükkânı yine TOKİ kanalıyla yapacağız. Bunların altyapı eksikliklerini gidermiş vaziyetteyiz. Süratle dükkânları da bitirip sahiplerine teslim edeceğiz. Az önce de söyledim müracaatları hâlinde de 50'şer bin lira kendilerine vereceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte köyleri de unutmadıklarının altını çizerek, "Dereli'deki konuşmayı dinlemediniz. Köylerle ilgili müjdeyi zaten orada verdim. Hemen girişte ahır yapıyoruz, ahırın üzerine de konutu yapıyoruz. Orada da gerçekten çok farklı bir proje uygulamak sureti ile ninelerimizin, analarımızın yaşadığı koşullarda inşallah o güzel konutları yapıp size teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.

DOĞANKENT-TİREBOLU YOLUNDA SELE KAPILAN JANDARMA PERSONELİ VE KARAYOLLARI GÖREVLİSİNİN AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'un Tirebolu ilçesinde, selde kaybolan jandarma personeli ile vatandaşları arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü Harşit Çayı’ndaki faaliyetler hakkında bilgi aldı ve yakınlarını kaybeden aileler ile görüştü.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN