Çoruh Edaş Alternatif Hatlarla Hizmet Kalitesini Artırıyor

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ) Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize, Trabzon illerinde toplam 61 ilçede 1.5 milyon aboneye kesintisiz, kaliteli enerji arzı ve yüksek kalitede dağıtım hizmeti vermek üzere yatırımlarına aralıksız devam ediyor.

PAYLAŞ

Ulaşılması zor olan köylere dek her yere kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti sunan Çoruh EDAŞ, son bir yılda Görele ilçesine 10 Milyon TL, Giresun iline ise toplam 200 Milyon TL yatırım gerçekleştirdi.

 

Çoruh EDAŞ, Giresun’un Görele ilçesinde kesintisiz enerji hedefiyle gerçekleştirdiği yatırım çalışmalarını tamamladı. Yatırım kapsamında Hürriyet Caddesi Hastane Bölgesi ve Sayfiye Mahallesi’nde artan yapılaşmalar nedeniyle bölgeye 4 adet beton köşk tipi trafo tesis edilerek bölgenin enerji kapasitesi artırıldı. Mevcut havai hatlar yer altına alınırken, bazı sokaklarda da yeni aydınlatma direkleri tesis edildi. Gerçekleştirilen yatırımlar ile bölge daha modern bir görünüme kavuşturuldu.

 

Yatırım çalışması kapsamında ilçe merkezine alternatif bir ana hat daha çekilerek kesintilerin minimize edilmesi sağlandı. Yapılan çalışmalarda yaklaşık 10 kilometre yer altı kablosu 76 adet aydınlatma direği tesis edildi. Bölgedeki yatırımları bununla da sınırlı bırakmayan Çoruh EDAŞ ayrıca, Kaba Mahallesinde ilave trafo tesis ederek yaklaşık 2,7 kilometre mevcut açık iletkenli havai hatlı şebekeyi ve Buruncu Köyü’nde yaklaşık 3,5 kilometre havai hatlı şebekeyi yenilerken Tekgöz Köyü’ne ilave trafo tesis ederek 3,5 kilometrelik şebekenin yatırım çalışmalarını tamamladı.

 

Çoruh EDAŞ Giresun İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ilçe genelinde projelendirilen çalışmaların tamamlanarak yeni yılda tüketicilerin hizmetine sunulması ile Görele ilçesine son bir yılda toplam 10 milyon TL, Giresun iline ise 200 Milyon TL yatırım yapıldığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN