Cengiz Saydere : Yeni Sendikanın Nesi Yeni

Birlik Sağlık Sen Giresun İl Başkanı Cengiz Saydere kısa süre önce kurulan yeni sendika isimli yapıyı topa tuttu. 

PAYLAŞ

Birlik Sağlık Sen Giresun İl Başkanı Cengiz Saydere kısa süre önce kurulan yeni sendika isimli yapıyı topa tuttu. 

YENİ SENDİKANIN NESİ YENİ

Saydere Çok kısa bir zaman içerisinde eski Saglıksen Genel Başkanları tarafından kurulan Yeni Sendika çıkış startınını Cumhur ittifakına tam bağlılık yemini ederek verdi. Öncelikle belirtmek gerekir ki eğer  sendikacılığı doğru yapmak istiyorsak siyaseti ve sendikacılığı birbirinden ayırmak lazım. Bu iki faktörü ayırmassak ortada sendikacılıktan ziyade siyasete çöpçatanlık yapmış oluruz. Ebette ki çıkış startındaki o cümleden anlıyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanım benim sendikal  gücüm yok ancak sana tam bağımlı olacağım sende beni destekle demektir. 

BAŞTA ÇIKIŞ VİZYONLARI HATALI

Saydere Diyelim ki yaklaşık yedi sekiz ay sonra bir seçim var ve diyelim ki Cumhur ittifakı seçimi kaybetti bu sefer sendikanın vizyonu ortadan kalkmış olacak. Hadi bir de tersini düşünelim diyelim ki seçimi Cumhur ittifakı kazandı bu seferde sormazlarmı hali hazırda zaten bu ittifakın sendikası var sana ne gerek var.

Herzaman diyoruz ki sendika zemini sağlam temellere oturtmamız lazım. Siyaset siyasetini, sendika sendikacılığını yapmalı. Elbette sorunun çözümü için gerekli işbirlikler yapılmalı diyaloglar kurulmalı ama sendikalar bir siyasi partinin cemaatin grubun konrtolüne girmemeli  arka bahçesi olmamalı ve en önemlisi de emir erleri olmamalıdır.

SİYASİLERİN EMİR ERİ OLAN SENDİKALAR YÜZÜNDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI MUTSUZ

Ülkemizde çalışan Sağlık çalışanlarının arasında bir anket yapsalar memnuniyet oranlarını düşüklüğünden tutunda yaşadıkları mobbigler hatta ve hatta idarecilerin sendikalarına üye olmadıkları için bir takım mobnihigler ve baskılara maruz kalmalarının nedeni sendikaların sacayaklarının  doğru zeminlere oturtulmadığından kaynaklanmaktadır.

Doğru sendikacılık yapmak istiyorsak Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları içinde bulunan Birlik Sağlık Sene bakmak yeterli olacaktır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN