Cengiz Saydere: Sendikalar İşine Gücüne Baksın

Birlik Sağlık Sen Giresun İl Başkanı Cengiz Saydere Meclise Sevk edilen yasa tasarısıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

PAYLAŞ

Birlik Sağlık Sen Giresun İl Başkanı Cengiz Saydere Meclise Sevk edilen yasa tasarısıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.
YETKİLİ SENDİKA EMEKLİNİN MEMURUN DERDİYLE İLGİLENECEĞİNE KENDİ BEKASININ PEŞİNE DÜŞTÜ.
 Bulunduğu iş Kolunda % 2 örgütlenmesini tamamlayamayan sendikalara toplu sözleşme İkramiyesinin ödenmemesini öngören yasa tasarının verildiği ve  Meclis Gündemine geldiği iddia edilmektedir. Siyasi partilerin emir eri olan sendikalar Umudunu Yine yüzdelik Baraja bağladılar. Danıştay’ın oy birliği ile iptal ettiği konuyu siyasilere baskı yaparak tekrar gündeme getirmek bulanık suda balık avlama çabasıdır. Sendikaların Siyasi otorite değişirse üyelerin hızla dağılacağı daha değişmeden bile çözülmenin hızla başlaması acaba bu barajla kurtarabilir miyiz çabasından ibarettir.
SENDİKALAR İŞİNE GÜCÜNE BAKSIN 
Öncelikle söylemem gerekir ki Sendikalar İşine gücüne baksın .Bakın Geçtiğimiz Günlerde açıklanan enflasyon rakamları ile ilgili tek bir söz edemeyen sendikaların yöneticileri konu % 2 olunca tarihi kazanımmış gibi sosyal medyalarından yayınlar yapıyorlar.
SENDİKALARIN ÇOĞALMASININ NEDENİ SİYASETE TESLİM OLAN YETKİLİ SENDİKALARDIR
Bu kadar Sendikaların çoğalmasının en büyük nedeni siyasete teslim olmuş sendikalardır. Sendikalar işleriyle güçleriyle ilgilenseler memurun derdiyle dertlenseler ebetteki bu kadar sendikanın çoğalması mümkün değil. 
Meclis Gündemine getirilen Bu karar Sayın Cumhurbaşkanımızın Bir Oy bile bizim için kıymetli diye demeç vermesinden anlıyoruz ki % 2 Barajın altında kalan ve binlerce çalışanı ilgilendiren bir konuda sağ duyulu davranarak bu kararın meclisten geçirilmesine izin vermeyeceğini düşünmekteyiz.
1 KG PEYNİR PARASINA MEMURLARIN İRADELERİNE İPOTEK KOYMAYA ÇALIŞIYORLAR
Keza Bu karar Anayasal Hak olan sendikalaşmaya da aykırıdır. Memurlara Üç ayda bir Devlet hazinesinden toplu sözleşme adı altında  ödenen 1 Kg Peynir parasına Özgür iradelerine bağımsız tercihlerine Pranga vuracaklarını sananlar büyük gaflet içindedirler. Daha Önce % 1 denediler yıkamadılar Şimdi % 2 yarın bilmem Yüzde Kaç .Artık bu sendikalara kırmızı kart gösterme zamanı gelmiştir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN