Çekici Denetimi Gerçekleştirildi

PAYLAŞ

Trafikten men edilen veya çekilerek götürülmesi gereken araçlar, kurtarıcı/çekici olarak adlandırılan Özel Amaçlı Taşıtlarla götürülmektedir. Ancak, son günlerde yapılan tespitlerden kurtarıcı/çekici tipi özel amaçlı taşıtların trafik kural ve kaidelerine yeterince özen göstermediği, araçların çekilmesi kurtarılması esnasında gerekli önlemleri almadıkları anlaşılmaktadır.

Özellikle otopark hizmeti yürüten ve aynı zamanda kurtarıcı/çekici işlemleri yapan işletmelere ait araçların trafik kurallarına uymaları ve trafik güvenliğinin sağlanması noktasında trafik denetimine tabii tutulmaları önemlidir.

Bu kapsamda, 21-25 Eylül 2020 tarihleri arasında 5 gün süreyle ülke genelinde eş zamanlı olarak özel amaçlı taşıt kurtarıcı/çekicilere yönelik özel denetim gerçekleştirildi.

Ülke genelinde 37.878 araç/sürücü denetlendi.

237 aracın yetki belgesiz kullanıldığı,
622 aracın fenni muayenesinin, 198 aracın ise sigortasının bulunmadığı,
119 araçta mevzuata uygun ışık donanımı, yan/arka koruma çerçevesi, arka işaret levhası ve reflektör bulunmadığı veya kullanılmadığı,
Toplam 5.418 trafik kural ihlali tespit edildi ve işlem yapıldı.
Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülerimizin herhangi bir cezai işleme maruz kalmamaları amacıyla, trafik kurallarına uymaları hususu araç sürücülerine hatırlatılır ve bu denetimlerin sürekli olacağının bilinmesini kamuoyuna saygıyla duyurulur.


EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN