Bakan Yumaklı, Giresun'da Bir Dizi Ziyaret ve Program Gerçekleştirdi

Tarım ve Orman Bakanı  İbrahim Yumaklı, Giresun ve Ordu'da bir dizi ziyaret ve program gerçekleştirdi.

PAYLAŞ

Hava yoluyla 9 Ağustos Çarşamba günü Giresun’a gelen Bakan Yumaklı, saat 10.00’da Ordu’da fındık bahçelerini ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi. Akabinde AK Parti Ordu İl Başkanlığını ziyaret ederek teşkilat buluşmasına katıldı.

Bakan Yumaklı, Ordu ilindeki ziyaretlerinin ardından saat 13.30’da ilimize geldi. Bakan Yumaklı’yı Sayın Vali Enver Ünlü ve il protokolü karşıladı.

Bakan Yumaklı, ilk olarak Mobil Fındık Kurutma Tesisini yerinde inceledi. Akabinde Gıda Araştırma, Test ve Analiz Merkezi (GATAM) ile Fındık Lisanslı Depoyu gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Ünlü, incelemelerle ilgili "Tarım ve Orman Bakanımız Sn. İbrahim Yumaklı ile birlikte Mobil Fındık Kurutma Tesisi, GATAM ve Lisanslı Depo Tesisimizde incelemelerde bulunduk." sözlerine yer verdi.

Giresun Ticaret Borsasında düzenlenen toplantıya da katılan Bakan Yumaklı, Valimiz Enver Ünlü’nün konuşmalarının ardından bir konuşma gerçekleştirdi.

Programda Vali Enver Ünlü tarafından Bakan Yumaklı’ya 1950 yılı fındık hasadının da yer aldığı tarihi 5 TL’lik banknot tablo ile çeşitli yöresel ürünler hediye edildi.

Vali Ünlü, programla ilgili "Tarım ve Orman Bakanımız Sn. İbrahim Yumaklı başkanlığında sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısına katıldık. Türkiye Yüzyılı'nda her alanda olduğu gibi tarımda da ilimizde yürütülen her çalışmanın yakından takipçisi olmaya devam edeceğiz. Sayın Bakanımıza ilgi ve desteklerinden dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz." paylaşımında bulundu.

Giresun Ticaret Borsasında gerçekleştirilen programın ardından AK Parti Giresun İl Başkanlığını ziyaret ederek teşkilat buluşmasına katılan Bakan Yumaklı, akabinde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bulancak Temsilciliğini ziyaret etti. 

Sayın Valimiz Enver Ünlü'nün de eşlik ettiği TÜGVA ziyaretinde, gençlerle bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı, buradaki programının ardından hava yoluyla ilimizden uğurlandı.

Bakan Yumaklı’nın Giresun ziyaretinde; Vali Enver Ünlü, Giresun Milletvekilleri Prof. Dr. Nazım Elmas, Ali Temür ve Ertuğrul Gazi Konal ile Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu ve il protokolü yer aldı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN