Baca Temizliği ve Karbonmonoksit Zehirlenmeleri Uyarısı

Giresun Belediyesi havaların yeniden soğumasıyla birlikte vatandaşları baca temizliği ve karbonmonoksit zehirlenmeleri konusunda uyardı.

PAYLAŞ

Belediye İtfaiye Müdürlüğü, Türkiye’de her yıl meydana gelen bina yangınlarının yüzde 20'sinin temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığını hatırlatarak, vatandaşları bacalarında oluşan kurumları temizletmeleri konusunda bilgilendirdi.

Bacaların yılda iki kez temizlenmesinin hayati öneme sahip olduğunu aktaran ve bu işlemin ise mutlaka profesyonel ekipler tarafından yapılması gerektiğinin altını çizen yetkililer:

“Bugüne kadar bacanızı temizletmediyseniz, mutlaka bacalarınızı temizletmeyi ve kontrol ettirmeyi unutmayınız. Karbonmonoksit zehirlenmeleri ve kış aylarında çıkan çatı ve ev yangınlarının büyük ve önemli bir bölümü temizlenmeyen bacaların tutuşması sonucu meydana gelmektedir.

Kış aylarında yakılacak soba ve kaloriferlerin bacalarının kış mevsimi başında ve sonunda olmak üzere yılda en az iki kez temizlenmelidir. Bunun yanı sıra doğalgaz bacalarının da düzenli olarak temizletilmesi, bakım ve onarımların zamanında yaptırılması ve ayrıca zehirlenme olaylarına karşı doğalgaz havalandırma menfezlerinin de kapatılmaması gerekmektedir.’’ uyarısında bulundu.

İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri vatandaşların destek ve bilgi için 0454 216 11 12 numaralı telefonu arayabileceklerini de duyurdu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN