698 Araç Trafikten Men Edildi

PAYLAŞ


İşçi ve Personel Taşımacılığı Denetimi Gerçekleştirildi

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan denetim ile ilgili şu açıklama yapıldı;

Son günlerde şehiriçi/şehirlerarası karayollarında özel veya kamuya ait işletme/fabrikalara personel/işçi taşıyan araçların karıştığı kazalarda artış olduğu görülmektedir. Bu kazalar incelendiğinde, bu tür taşımalarda kullanılan araçların ekseriyetle teknik yeterlilikleri sağlamadığı ve yetki/izin belgesiz olarak faaliyette bulundukları anlaşılmaktadır.

Trafik güvenliğinin sağlanması, trafik kazalarının en aza indirilmesi ve denetim faaliyetleri yoluyla sürücüler üzerindeki algılanan yakalanma riski duygusunun arttırılması amacıyla, 31 Ağustos – 04 Eylül 2020 tarihleri arasında 5 gün süreyle ülke genelinde eş zamanlı olarak işçi ve personel servis taşımacılığı yapan araç ve sürücülerine yönelik özel denetim gerçekleştirildi.

 Ülke genelinde 62.100 araç/sürücü denetlenmiş olup,

972 aracın fenni muayenesinin, 276 aracın ise sigortasının bulunmadığı,
70 araçta bozuk veya standart dışı ışık donanımı bulunduğu/kullanıldığı,
483 aracın yetki belgesiz, 256 aracın ise ilgili belediyeden izinsiz olarak taşıma faaliyetinde bulunduğu tespit edildi,
698 araç trafikten men edildi,
37 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı,
Toplam 6.207 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.
Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülerimizin herhangi bir cezai işleme maruz kalmamaları amacıyla, trafik kurallarına uymaları hususu bir kez daha araç sürücülerine hatırlatılır ve bu denetimlerin sürekli olacağının bilinmesini kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN