İl Genel Meclisi, Toplandı

Giresun İl Genel Meclisi (İGM) Ağustos ayı olağan toplantısı, Vali Enver Ünlü başkanlığında yapıldı.

Valilik Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, meclis üyelerine yaptıkları çalışmaları için teşekkür eden Vali Ünlü, toplanan İl Genel Meclisi toplantısında ülke genelinde artış gösteren vaka sayılarına yönelik değerlendirmede bulundu. Yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) ile birlikle yeni normal kontrollü hayat sürecinde çalışmaların başka bir boyutta olduğunu ifade ederek, temizlik, sosyal mesafe ve maske kurallarına azami ölçüde riayet ederek çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini, bunun için hep beraber el birliği ile çalışması gerektiğini ifade etti.

“MÜCADELEMİZE DAHA KARARLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİZ”

Vali Ünlü, özellikle yaz mevsiminde yaşanan hareketlilik nedeniyle vakaların artış gösterdiğini, bundan sonra Koronavirüs salgınıyla mücadele için daha sık denetimler yapılacağına dikkat çekerek; “Maalesef Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de vaka sayıları artış göstermeye başladı. Hem Kurban Bayramı münasebetiyle hem fındık hasadının yaklaşmasıyla, hem de yaz tatili nedeniyle yaşanan sosyal hareketlilikten dolayı vaka sayılarında artış yaşanıyor. Bayramı öncesi yaptığımız toplantıda bu endişelerimizi dile getirmiştik. Düğün, cenaze, taziye gibi etkinliklerde maske ve sosyal mesafe kurallarına mutlaka riayet edilmelidir. Bu tür faaliyet ve sosyal etkinliklerde gerekli hassasiyetlerin vatandaşlar tarafından gösterileceğine inancımız tamdır. ‘Sağlık İçin Hepimiz İçin ‘ diyerek bundan sonra mücadelemize daha kararlı bir şekilde devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“DENETİMLER KONUSUNDA DAHA SIK SAHADA OLACAĞIZ.”

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği ‘Koronavirüs Denetimleri' genelgesiyle daha sık denetimlerin yapılacağını vurgulayan Vali Ünlü, “Denetimler konusunda daha belirgin bir şekilde sahada olacağız. Başta sağlık teşkilatı, milli eğitim teşkilatı, din görevlilerimiz, öğretmenlerimiz, muhtarlarımız, il genel meclisi üyelerimizle sahada olacağız. Salgın tehlikesinin henüz geçmediğini ve rakamların tekrar artışa geçeceğini bekliyorduk. Bu hususta İl Genel Meclisi üyeleri olarak sizlere de büyük görev düşüyor. Ziyaret ettiğiniz köylerde, esnaf ziyaretlerinde, vatandaş ziyaretlerinde uyarılar yapmanızı istiyoruz. Maske, mesafe ve temizliğe azami ölçüde özen gösterilmesi için gerekli telkin ve tavsiyelerde bulunmanızı istirham ediyorum” dedi.

“HASTANELERİMİZDE HER TÜRLÜ İMKANLARIMIZ MEVCUT”

Vali Ünlü, hastalığın belirtilerinin değişmeye ve her geçen gün farklı belirtiler göstermeye başladığına vurgu yaparak; “Pek çoğumuz belirti göstermeden bu hastalığı ayakta geçiriyoruz. Belirtiler değişmeye başladı. Ateş ölçümleri yapıyoruz ama yüksek ateş belirtiler arasında dördüncü ve beşinci sıralara kadar geriledi. Çok farklı belirtiler ortaya çıktı. Çok şükür hastanelerimizde her türlü imkanlarımız mevcut. Durumu ağır olan hastalarımızı hastanelerde tedavi altına alacağız ve durumu hafif seyredenleri ise evlerinde izolasyona tabi tutup takibini yapacağız” vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

“FINDIK HASADI İLE İLGİLİ TÜM ÖNLEMLER ALINDI”

Giresun'da fındık hasadı ile ilgili tüm önlemlerin alındığını belirten Vali Ünlü, “Fındık hasadı ile ilgili şu ana kadar herhangi bir sorunumuz yok, her şey yolunda. Hem sağlık açısından hem de barınma açısından kaymakamlarımız, muhtarlarımız ve sağlık görevlilerimiz konuyu titizlikle takip ediyorlar. Salgının yayılımının önlenmesi için tarım işçilerimizin kendi aralarında ziyaretlerden kaçınmaları gerekmektedir. Yine tarım işçilerimiz bir yerden başka bir yere hareket edecekleri zaman mutlaka yetkililerin uyarı ve tavsiyelerine dikkat etmeliler.” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ahmet Bal tarafından İl Genel Meclisi üyelerine Giresun'da Koronavirüs raporu ile ilgili sunum yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Bal, il genelinde alınabilecek her türlü tedbiri zamanında aldıklarını belirterek salgınla en üst düzeyde mücadele ettiklerini, içinde bulunduğumuz yaz döneminde yaşanan hareketlilik nedeniyle vatandaşların maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmelerinin önemine vurgu yaptı.

Vali Ünlü başkanlığındaki İl Genel Meclis Toplantısı gündemdeki maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR